BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,84
ALTIN 2.821,11
HABER /  GÜNCEL

Önce içki içirdiler sonra tecavüz ettiler!

Kafan dağılsın' diyerek votka içirip sarhoş ettikleri 19 yaşındaki Ö.K.'ya tecavüz ettikleri ileri sürülen 6 sanık hakkında dava açıldı

Abone ol

Kafan dağılsın' diyerek votka içirip sarhoş ettikleri 19 yaşındaki Ö.K.'ya tecavüz ettikleri ileri sürülen 6 sanık hakkında 'cinsel saldırı' suçundan 18'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İddiaya göre, geçen ocak ayında evinden kaçan Ö.K., erkek arkadaşı 20 yaşındaki Muhammet Demir ile buluşarak bir başka arkadaşının bekar evine gidip birlikte oldu. Sabah olunca Muhammet Demir okuluna, Ö.K. da kız arkadaşının evine gitti. Aynı günün akşamı Ö.K.'yı telefonla arayan aynı mahallede oturan 18 yaşındaki Oğuzhan Baksi, "Muhammet kötü durumdaymış. Buluşup birlikte arayalım" diyerek kandırıp, 36 yaşındaki Bülent Karakeleş'in evine götürdü. Burada da "Kafan dağılsın" diyerek votka içirilen Ö.K. sarhoş olunca, sırayla Oğuzhan Baksi, Bülent Karakeleş, 19 yaşındaki Mustafa Koğa, 19 yaşındaki İsmail Teker ile 20 yaşındaki Murat Kaya tecavüz etti. Ayrıldığı erkek arkadaşı Muhammet Demir de "Kız kardeşin E.'nin kimlerle gezdiğini anlatacağım" diyerek kandırdığı Ö.K.'ya götürdüğü Çatalan Barajı civarında tecavüz etti.

Bu gelişmelerin ardından Ö.K., başına gelenleri önce ailesine, ardından da polise anlattı.

Şikayet üzerine gözaltına alınan 6 şüpheliden Oğuzhan Baksi, Bülent Karakeleş, Muhammet Demir, Ö.K. ve onun kız kardeşi 15 yaşındaki E.K.'ya tecavüz ettikleri iddiasıyla tutuklandı. Diğer 3 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Savcısı, sanıklar hakkında Ö.K.'ya karşı 'cinsel saldırı' suçundan 18'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

İKİNCİ DAVA

Ayrıca sanıklardan Oğuzhan Baksi, Bülent Karakeleş, Muhammet Demir ile 33 yaşındaki Ebubekir Köksal ve 23 yaşındaki Adem Abay hakkında Ö.K.'nın kız kardeşi E.K.'yı otomobille götürdükleri şehir dışında ve zorla alıkoydukları evde tecavüz ettikleri iddiasıyla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Sanıklar hakkında 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 15 ile 37 yıl arasında hapis cezası istendi.

'ŞARHOŞLUĞUMDAN FAYDALANDILAR'

Sanıkları aynı mahallede oturdukları için tanıdığını belirten Ö.K., polisteki ifadesinde başına gelen olayları şöyle anlattı:

"Ben geçen ocak ayında evden kaçtım. Telefonla görüşerek Muhammet'le buluştuk ve arkadaşının bekar evine gittik. Burada birlikte olduk. Çünkü Muhammet'i seviyordum. Geceyi Muhammet'le birlikte geçirdik. S

onraki günün akşamı beni Oğuzhan aradı. Muhammet'e ulaşamadığını ve benim haberim olup olmadığını sondu. Sonra da Muhammet'in teyzesinin oğlunun evinde olduğunu ve kötü durumda olduğunu söyledi. Birlikte söylediği eve gittik. Orada diğer sanıklar da vardı. Bana da 'Kafan dağılsın' diyerek vişneli votka içirdiler. Sonra ben sarhoş oldum.

Orada bulunanlar sırayla benimle cinsel ilişkiye girdi. Fakat kim önce kim sonra hatırlamıyorum. Ertesi günü beni oturduğumuz mahalleye bıraktılar. Ben ayıldıkça akşam olanları hatırladım. Hepsi benim sarhoşluğumdan faydalanarak benimle cinsel ilişkiye girmişlerdi."

Kendisinin de 3-4 defa evden kaçtığını belirten E.K. da ifadesinde sanıkların çaresizliğinden de yararlanarak tehdit ve zor kullanarak tecavüz ettiklerini söyledi.

 

BEN HIZIR ALEYHİSELAM'IM DEDİ VE...

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Konya'da, dini içerikli kitaplar satmak için gittiği üç evdeki kadınlara, iddiaya göre, "Kalbine korku girmesin. Ben, Hızır Aleyhisselam, derdine derman olmaya geldim" diyerek 5 bin liralarını alan 20 yaşındaki Deniz Ç., polis tarafından yakalandı.

Merkez Selçuklu İlçesi'nde son bir hafta içerisinde, 33 yaşındaki F.Ü., 35 yaşındaki A.Ö. ve 15 yaşındaki N.A., dolandırıldıkları iddiasıyla polise şikayette bulundu. Bunun üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, verilen eşkal doğrultusunda araştırmalarına başladı. Eşkale uyan şüpheli Deniz Ç., dün akşam saatlerinde Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yakalanarak gözaltına alındı. Konya'ya getirilen Deniz Ç., sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

'DERDİNE DERMAN OLMAYA GELDİM'

Deniz Ç.'nin dini içerikli kitap satmak için gittiği evlerde karşısına çıkan F.Ü., A.Ö. ve N.A.'ya, "Benim kalp gözüm açık. Ben çocuğu olmayanlara, mutsuz olanlara, parası olmayanlara yardım ediyorum. Onların sıkıntılarını bitiriyorum. Kalbine kötülük girmesin. Ben, Hızır Aleyhisselam, derdine derman olmaya geldim" diyerek kadınların toplam 5 bin lirasını aldığı öğrenildi.

Deniz Ç., yapılan sorgulamanın ardından bugün adliyeye sevk edilecek.

 ANKARA'YI SARSAN TACİZ CİNAYETİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Ankara'nın Çubuk İlçesi'nde oturan 18 yaşındaki A.A., kendine 3 yıl önce cinsel istismarda bulunan ve yine ilişki teklif eden evli 43 yaşındaki Doğan Sarıkavak'ı, birlikte gittikleri Ulus'taki otel odasında bıçaklayarak öldürdü.

Çubuk'ta oturan A.A., iddiaya göre kendisine 2008 yılında cinsel istismarda bulunan Doğan Sarıkavak'ın yine ilişki teklifinde bulunması üzerine, birlikte dün Ankara'nın Ulus semtinde bulunan bir otele gitti. Otel odasında Sarıkavak'ın soyunması üzerine A.A., üzerinde taşıdığı bıçağı çıkararak Sarıkavak'a saplamaya başladı. Evli 43 yaşındaki Doğan Sarıkavak, vücudunun çeşitli yerlerine saplanan bıçak darbeleriyle olay yerinde öldü.

KAÇIP EVİNE GİTTİ
Olaydan sonra otelden gizlice çıkan A.A., gece Çubuk'un Yıldırım Beyazıt Mahallesi Zengin Sokak'taki evine döndü. Bugün öğle saatlerinde otel odasına giren görevliler, Doğan Sarıkavak'ın kanlar içinde yatan cansız bedeniyle karşılaşınca durumu polise haber verdi. Sarıkavak'ın cesedi, Cumhuriyet Savcısı'nın yaptığı inceleme sonrası Adli Tıp Kurumu'na kaldırılırken, polisin yaptığı araştırma sonucu cinayet zanlısı A.A. Çubuk Emniyet Müdürlüğü ekiplerince suç aleti bıçak ile birlikte evinde gözaltına alındı.

TUTUKLANDI

Çubuk Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadesinden sonra adliyeye sevk edilen A.A. tutuklanarak cezaevine genderildi. A. savcılıkta, cinayeti işlemesinin nedeni olarak, kendisine cinsel istismarda bulunulmasını gösterdi. A.'ya cinsel istismarda bulunmaktan yargılanan 6 kişinin de 3 yıl önce tutuklandığı belirtildi. Cinayete kurban giden Sarıkavak ise memleketi Çubuk'ta toprağa verildi.

DİZİDEKİ İNTİHAR SAHNESİ SONU OLDU

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Elazığ'ın Baskil İlçesi'ne bağlı Deliktaş Köyü'nde ilköğretim okulu öğrencisi 13 yaşındaki Selim Gürsu, birlikte oynadığı 2 arkadaşına televizyon dizilerinde gördüğü intihar sahnesini göstermek isterken, ağaca asılı ipte boğularak yaşamını yitirdi.

Malatya'da yaşayan ve Türkiyem İlköğretim Okulu 7'inci sınıf öğrencisi olan Selim Gürsu, yaz tatilinde ailesiyle birlikte Elazığ'ın Baskil İlçesi Deliklitaş Köyü'ndeki akrabalarının yanına geldi. İddiaya göre, Köyde bir dut ağacındaki salıncakta iki arkadaşıyla birlikte sallanan Gürsu, televizyon dizilerinde gördüğü intihar sahnelerinin nasıl gerçekleştiğini göstermek istediğini söyledi. İddiaya göre ağaç altında bulunan bir sandalyenin üzerine çıkıp, ağaca asılı salıncak ipini boynuna geçiren Gürsu, sandalyeyi tekmeleyerek düşürdü. Boynunda iple çırpınan Selim Gürsu'yu gören arkadaşları korkup olay yerinden kaçarak köylülere haber verdi. Köylüler, geldiklerinde Gürsu'nun cansız bedeniyle karşılaşıp durumu jandarmaya bildirdi.

Jandarma olayla ilgili geniş kapsımlı soruşturma başlatırken, olay yerinde Gürsu ile bulunan ve adı açıklanmayan 2 çocuğun ifadesini aldı. Çocukların ifadelerinde şunları anlattı:

"Dut ağacındaki salıncakta oynuyorduk. Selim bize, 'televizyon dizilerinde nasıl intihar ediyorlar biliyor musunuz? Bakın size nasıl intihar edildiğini göstereceğim' diyerek, getirdiği bir sandalyenin üzerine çıktıktan sonra ipi boynuna bağladı, sonra sadalyeyi tekme ile itti. Sandalye düştükten sonra boynu büküldü. Çok korktuğumuz için oradan kaçtık."

RÜYASINDA GÖRDÜ POLİS ALARMA GEÇTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Bursa'da rüyasında evine bıçaklı bir kişinin girerek kendisine saldırdığını ve bileziklerini çaldığını gören 30 yaşındaki Güler Korkutan, polisi arayarak "Gasp edildim" ihbarında bulundu. Polis ekipleri alarma geçti, saatlerce kadının verdiği eşkal doğrultusunda mavi kot pantolonlu, beyaz gömlekli gaspçı sokak sokak arandı. Aramalar sırasında bayılınca hastaneye kaldırılan Güler Korkutan, sakinleştirici iğne vurulduktan sonra gündüz uykuya daldığını ve rüyada gaspa uğradığını itiraf etti. Çalındığı iddia edilen altınlar da yatak altından çıktı.

Güler Korkutan, dün saat 15.00 sıralarında merkez Yıldırım İlçesi Kazımkarabekir Mahallesi'ndeki evinin balkonuna çıkıp "Altınlarım çalındı" diye bağırmaya başladı. 155 Polis İmdat telefonunu arayan evli ve 2 çocuk annesi Korkutan, mavi kot pantolonlu, beyaz gömlekli bir kişinin evine zorla girerek kendisine saldırdığını ve altınlarını gasp ederek kaçtığını söyleyerek ihbarda bulundu. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, kadını polis aracına alarak saatlerce sokak sokak gezdirip kendisini gasp eden saldırganı aradı. Polis ekipleriyle birlikte saldırganı arayan Güler Korkutan, şoka girip baygınlık geçirince ekipler tarafından Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne götürülüp sakinleştirici iğne vurulduktan sonra teşhis yapılması için Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nde kendisine şüpheliler albümünden teşhis yaptırılmak istenen Güler Korkutan, uzun süreden beri psikolojik tedavi gördüğünü, uykusu sırasında böyle bir rüya gördüğünü, bunu gerçek zannedip polisi aradığını itiraf etti. Polis ekipleri, evde yaptıkları aramada çalındığı iddia edilen altınları kadının koyduğu yatağın altında buldu.

'Resmi mercileri oyalamak, yalan beyanda bulunmak ve suç uydurmak' suçundan hakkında işlem yapılan Güler Korkutan, serbest bırakıldı. 

DENİZLİSPOR AMİGOSU ARKADAŞINI ÖLDÜRDÜ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Denizlispor 57 Gençlik Taraftar Grubu eski başkanı Mehmet Çetin (36), amigo arkadaşı Özcan K. tarafından tabancayla vurularak öldürüldü.

Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde Çamlık Mahallesi'ndeki bir restoran önünde gerçekleşen olayda Mehmet Çetin, otomobilinden indiği sırada Özcan K. tarafından tabancayla vuruldu. Çetin, ambulansla Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Mehmet Çetin ve Özcan K.'nın Denizlispor gençlik gruplarında liderlik yaptıkları dönemde tartıştıkları ve aralarında husumet olduğu öğrenildi. Özcan K.'nın yakalanması için çalışmalar sürdürülürken olayla ilgili soruşturma devam ediyor. 

HACİZ İÇİN GİRDİĞİ MARKETTE BIÇAKLANDI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Küçükçekmece'de bir market sahibi, haciz için dükkana gelen avukata bıçakla saldırdı. Olay anı, marketin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Avukat S.A., alacaklı ile birlikte haciz için Küçükçekmece'deki markete geldi. Duruma tepki gösteren market sahibi, avukatla tartışmaya başladı. Tartışma sırasında tezgahtaki bıçağı alan S.A., avukata saldırdı. Olay anı, marketin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Avukat ve bıçağı almaya çalışan bir polis memurunun elinde kesikler oluştu. Olayın ardından S.A. gözetim altına alınırken, olaya karışan diğer şüpheli E.Ö. ise kayıplara karıştı. E.Ö.'nün kaçış anı da kamera görüntülerine yansıdı.
 

KONSOMATRİSİN SIR ÖLÜMÜ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Mersin'de bir barda konsomatris olarak çalışan Sibel Koçer (33), çalıştığı iş yerinin bulunduğu 5. kattan düşerek hayatını kaybetti. Polis, çevredekilerin
kadının 'imdat atmayın' diye bağırdığını duyduklarını söylemesi üzerine cinayet ihtimalini de gözönüne alarak soruşturma başlattı.

İMDAT ATMAYIN DİYE BAĞIRDI

Olay, merkez Akdeniz ilçesi Mahmudiye Mahallesi'ndeki Metropol İş Merkezi'nde meydana geldi. 'Bir kadının yüksekten düştüğü' ihbarını alan polis ekipleri, olay yerine geldiğinde iş merkezindeki 'Denizkızı' adlı barda konsomatris olarak çalışan Sibel Koçer'in (33) cansız bedeni ile karşılaştı. Binanın 5. katından beton zemine düşerek hayatını kaybettiği belirlenen Koçer'in düşmeden önce 'imdat' ve 'atmayın' diye bağırdığı iddia edildi.

Cinayet Masası ekipleri, olayla ilgili 4 kişi ifadelerine başvurulmak üzere karakola götürüldü. Sağlık görevlilerince de kontrol edilen ceset, polisin yaptığı çalışmanın ardından otopsi için Mersin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Bu sırada acı haberi alarak olay yerine gelen Sibel Koçer'in babası Kemal Koçer, kızının cansız bedenini görünce fenalık geçirerek bayıldı. Olay yerindeki sağlık ekipleri tarafından müdahale edilen acılı baba, polis ekipleri tarafından teskin edilmeye çalışıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü ifade edildi.

Koçer'in evli olduğu ama eşinden ayrı yaşadığı öğrenildi.

SEVGİLİYE ŞEYTANİ TUZAK

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Bakırköy'de çıplak fotoğraflarını çekip, döverek 2 bin 200 lirasını aldıkları K. D.'ye, 200 bin liralık senet imzalattıkları ileri sürülen 2'si kadın 5 kişi gözaltına alındı. Gasp ve fotoğraflı şantaj olayını, K.D.'nin 6 aylık sevgilisi İsmehan K.'nın planladığı iddia edildi.

Hayvan alım-satım işiyle uğraşan K. D. (47), 22 Nisan 2011'de Bakırköy Kartaltepe Polis Merkezi'ne gelerek, 6 aydır birlikte olduğu sevgilisi İsmehan K. ve arkadaşlarının, kendisini dövüp bıçak zoruyla para gasp ettiklerini ve senet imzalattıklarını söyleyerek, şikayetçi oldu.

K.D'nin ifadesinde şunları söylediği öğrenildi:

"6 ay önce İsmehan adlı kadın tarafından bana mesaj atıldı. Daha sonra beni arayan bu kişi yanlışlıkla mesaj attığını söyleyerek özür diledi. Telefonla konuşarak aramızda samimiyet oldu. Evinde buluşmaya başladık. O zamandan bu yana evinde ilişkiye giriyorduk. İki gün önce evinde birlikteyken kapı çaldı ve İsmehan'nın 3 erkek bir kadın arkadaşı geldi. Gelen erkekler, 'İsmehan'a niye kötü davranıyorsun?' diyerek beni dövmeye başladılar. Daha sonra yanlarında getirdikleri kadın ve İsmehan ile birlikte küvette çırılçıplak fotoğraflarımızı çektiler. Evde bulunan 2 bin 200 liramı aldılar. Bana zorla 200 bin liralık senet imzalattılar. Daha sonra parayı bulup getirmem için beni bıraktılar. Bu kişilerden şikayetçiyim."

Olayla ilgili olarak çalışma başlatan İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri , İsmehan K. ile görüştüğü kişileri takibe alındı. Takibin ardından kimlik ve adresleri belirlenen zanlılar için Bakırköy'de operasyon düzenlendi. Polis, İsmehan K. (39), Ayfer T. (31), Muharrem E. (54), Fuat A. (38) ve İsmet S.'yi (41) gözaltına aldı. Nezarethanede rahatsızlanan İsmehan K., Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Sorgulamaları yapılan 5 zanlıdan 4'ü suçlamaları kabul etmezken İsmet S'nin., K.D.'nin ifadesini destekleyici ifade verdiği öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 4 zanlı Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

73 YAŞINDAKİ YENGESİNE ÖNCE TECAVÜZ ETTİ SONRA...

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Kırşehir'in Mucur ilçesinde 24 yaşındaki bir kişi, iddiaya göre amcasının 73 yaşındaki eşine önce tecavüz etti, daha sonra kolonya dökerek canlı canlı yaktı. Yaşlı kadın yanarak can verdi, şahıs polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Cinayet, Mucur'un Acıöz Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre geçen pazar günü saat 22.00 sıralarında Elmas K. isimli kadının evinde yangın çıktı. Yangını söndüren ekipler evin içerisine girdikten sonra yaşlı kadının yanmış cesediyle karşılaştı.

Olay yerine çağrılan ekipler, şüpheli yangınla ilgili incelemelerini derinleştirdi. Ankara Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda yaşlı kadının tecavüz edildiği ve yanmadan önce üzerinde boğuşma izi olduğu belirtildi. Harekete geçen ekipler, Elmas K.'nın evinin yanında bulunan kaynının oğlu Kadir K.(24)'yı gözaltına aldı. Eli, yüzü çizilmiş durumda olan Kadir K., sorgusunda suçunu itiraf etti. İşlediği cinayeti soğukkanlılıkla anlatan Kadir K. amcasının eşi olan Elmas K.'yı tecavüz ettiğini söyledi. Kadir K. yengesinin başına sert bir cisimle vurup bayılttıktan sonra üzerine gazete örtüp kolonya dökerek evi ateşe verdiğini anlattı.

Yoğun güvenlik önlemi altında yanan eve getirilen Kadir K.'ya tatbikat yaptırıldı. Tatbikat sırasında Elmas K.'nın çocukları şahsa saldırmak istedi. Emniyet güçleri vatandaşları güçlükle sakinleştirdi. Olayı gören bir komşusu ise yangından şüphelendiklerini söyledi.

Cinayet zanlısı Kadir K. mahkemeye çıkarılmak üzere adliyeye sevk edildi.

YAKTIĞI YENGESİNDEN HARÇLIK ALMIŞ

Kırşehir'in Mucur ilçesinde amcasının 73 yaşındaki eşini kolonya dökerek yakan şahısla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Yaşlı kadının, emekli maşını aldıktan sonra cinayet zanlısına sigara parası adı altında harçlık verdiği bildirildi. Yaşlı kadının komşuları, zanlının içine kapanık biri olduğunu belirtti.

Komşular, Elmas K.'nın, cinayet zanlısı yeğeni Kadir K.'ya emekli maaşını aldıktan sonra harçlık verdiğini aktardı. Öte yandan cinayet zanlısı şahsın bir çok suçtan poliste kaydı olduğu öğrenildi.