Başbakan Erdoğan 5 gazetecinin karşısına geçti ve önemli açıklamalarda bulundu.
Abone olDolmabahçe Sarayı'nda gazetecilerin karşısına geçen Erdoğan, Türkiye ve dünya gündemiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.
Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Karaca, Erdoğan'ın açıklamalarını ve edindiği izlenimleri yazdı...
İzlenim: Fatih Karaca
Kaynak:
Dolmabahçe"den izlenimler
iSTANBUL Beşiktaş"ta Dolmabahçe Sarayı"nın devamı sayılabilecek bir bina Başbakan için çalışma mekanı olarak düzenlenmiş. Bu binanın özgün biçimi aynen korunarak her türlü iletişim imkanı sağlanmış. Kendisini ziyaret edenlerin, ofisteki çalışma şartlarını mükemmel bulmasından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olağanüstü keyifli göründü.
CNN International kanalında Larry King Live programına katılmadan önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan benim de aralarında bulunduğum bir grup gazeteciyle sohbet etti. Sohbet sırasında Başbakan Erdoğan yakında yapılacak Yüksek Askeri Şura toplantısından Lübnan ve Filistin"de yaşananlara kadar bir dizi konuda görüşlerini aktardı. AK Parti"nin gelecek seçimden de tek başına iktidar olarak çıkacağı kanaatinde. Tayyip Erdoğan; partisinin her ay yaptırdığı kamuoyu yoklamaları bunu net bir şekilde gösteriyormuş.
Önümüzdeki günlerde yapılacak Yüksek Askeri Şura toplantısından "Sürpriz" bir karar çıkmayacak. Tek aday olan Orgeneral Yaşar Büyükanıt Genelkurmay Başkanlığı"na gelecek. İnternet sitelerine dolaşan yakışıksız yakıştırmalardan herkes gibi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da muzdarip.
Kan ve ateşle ısınan Ortadoğu bölgesinde sorumluluk üstlenmeye Türkiye hazır; Ancak Lübnan"da her şeyden önce ateşkesin sağlanması gerekiyor. Irak"tan Türkiye topraklarına yönelik tehdidi ortadan kaldırma konusunda da hükümetin kararlılığı var. ABD ve İsrail, ne zaman başları sıkışsa Türkiye"nin devreye girmesini istiyorlar. İran"ın dini lideri Hamaney"i ziyaret edip görüşlerinin alınması icap etse akla yine Türkiye gelir.
Terörle mücadelede de devlet kararlı. PKK"nın eylemlerini, Türkiye içinde ve Kuzey Irak"ta yuvalanan militanları eliyle gerçekleştirdiği biliniyor.
Gerek özel kuvvetler gerek düzenli ordu kullanılarak PKK terörü mutlaka bitirilecek ve şehit cenazelerinin, yürekleri daha fazla dağlamasına izin verilmeyecek. ABD ve Irak"la üçlü mekanizmanın yürümesi önemli. Ama Türkiye"nin sınır ötesi operasyon yapma seçeneği de bütünüyle devre dışı değil.
Güneydoğu"da birlik ve bütünlüğün sağlanması için "Din" önemli bir unsur. Bölgeye halkı kucaklayacak devlet görevlileri gönderilirken, her eve rahatça girip insanların günlük sorunlarını çözmede de yararlı hizmetler görecek yeni bir din adamları nesline de ihtiyaç duyuluyor. Diyanet İşleri Başkanı Profesör Ali Bardakoğlu"na bu ihtiyacı karşılama yolunda cesaretlendirici telkinler yapılıyor.
Bu yöndeki tespitlere askerler de aynen katılıyor. AB ile ilişkiler kesintisiz sürecek. Ancak Türkiye"nin temel politikalarından ve milli çıkarlarından fedakarlık da söz konusu değil.
Son ziyarette dile getirildiği gibi, Tayyip Erdoğan"ın da içinde yer aldığı nesil için Kıbrıs milli bir dava; Kıbrıs"ta taviz anlamına gelecek herhangi bir yanlış adım hükümetten beklenmemeli. AB de bunun farkında görünüyor ve en azından yakın vadede Kıbrıs yüzünden bir gerilim çıkartma eğilimi hissedilmiyor.
İş dünyasından önemli isimlerle sık sık görüşüyor Başbakan, ancak bu temasları kendisi de yeterli bulmuyor. Önümüzdeki günlerde iş dünyasından belli başlı isimlerle yeniden biraraya gelmeyi düşünüyor.