Fethiye'deki Babadağ, Türkiye’nin hemen her yerinde ardı ardına açılan yeni pistlerle eski şöhretini kaybetmeye başladı.
Abone olFethiye’nin Ölüdeniz Beldesi’nde bulunan ve yamaç paraşütü atlayışı yapılan Babadağ, Türkiye’nin hemen her yerinde ardı ardına açılan yeni pistlerle eski şöhretini kaybetmeye başladı.
İlk yamaç paraşütü atlayışlarının yapıldığı 1988 yılında Türkiye’de yamaç paraşütü pisti sayısının az olmasıyla bir anda ünlenmeye başlayan Ölüdeniz’deki Babadağ’ı şimdilerde eski şöhretini arar hale geldi. 2000’li yılların başlarında Türkiye’de yamaç paraşütü denince ilk akla gelen Ölüdeniz, sürekli meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı kazaların yanında açılan yeni pistlerle de ününü yitiriyor.
Şu anda Türkiye’de Tokat’tan İstanbul’a, Eskişehir’den Konya Akşehir’e kadar 37 yamaç paraşütü pisti bulunuyor. Her yıl yaklaşık 50 bin kişinin yamaç paraşütüyle atlayış yaptığı belirtilen Ölüdeniz’in Babadağ’ında bu sayı yıldan yıla düşüyor.
Ekonomik kriz ya da turizm sezonuna rastlayan Ramazan ayı bu durumun sebebi gibi görünse de, Babadağ’ın ölümlerle anılan kötü şöhreti ve alternatif atlama pistlerin açılması esas neden olarak düşünülüyor.
Son olarak Çankırı’nın Bayramören İlçesi’nde yapılan Dünya ve Türkiye Yamaç Paraşütü ön ayağı yarışmaları Ölüdeniz’de yılda bir defa yapılan Hava Oyunları Festivali’nden daha çok adını duyurdu.
Dünyanın 19 ülkesinden 40’ı yabancı olmak üzere toplam 120 pilotun katılımı ile Çankırı’nın Bayramören ilçesinde gerçekleşen şampiyona, Türkiye’de yamaç paraşütü sporunun deniz ve kumdan bağımsız olarak da uluslar arası alana taşınabileceğini göstermiş oldu.