BIST 10.487
DOLAR 32,82
EURO 35,18
ALTIN 2.425,67
HABER /  DÜNYA

Olmerte kızı KATİL dedi

Piknik yapan Filistinlilere bomba atılması İsrail Başbakanı Olmert'in kızı Dana'yı çileden çıkarttı.

Abone ol

İsrail askerlerinin Gazze'de bir plaja düzenlendiği saldırıda ailesini kaybeden 10 yaşındaki Hüda'nın plajda ölen anne babasının yanıbaşında feryat ederken çekilen görüntüleri İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in kızı Dana'yı bile çileden çıkardı

İsrail askerlerinin Gazze'deki bir plaja düzenlendiği saldırıya tepkiler dünya genelinde büyüyor. İsrail gazetesi Yediot Ahronot'un sağcı Itamar Ben-Gvir'in iddiasına dayanarak verdiği habere göre, İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in kızı Dana Olmert dün Tel Aviv'de sol eğilimli gruplar tarafından düzenlenen bir protesto gösterisine katıldı. Genelkurmay Başkanı Dan Halutz'u evinin önünde protesto ederek Halutz'a "katil" diye seslenen Dana Olmert, cumartesi akşamı düzenlenen gösteri sırasında "İntifada kazanacak" diye slogan attı.

'İNTİFADA KAZANACAK'

Yediot Ahronot'un haberine göre, Olmert'in kızı Dana, gösteri sırasında "Filistinli komşularımız Halutz'u çocuk katili olarak görüyor. Halutz bir katil ve İntifada kazanacak" diye slogan attı. Dana daha sonra kendisini görüntülemeye çalışan gazetecilerden kaçarak gösteriyi terketti. 200 kadar solcu İsraillinin Tel Aviv'de toplanarak işgali ve savaşı protesto ettiği gösteride İsrail polisi göstericilere tazyikli su ile müdahale etti.

DANA'YA SUÇ DUYURUSU

İsrail'de aşırı sağcı bir eylemci, Gazze'de bir aileyi yok eden bombardıman nedeniyle Genelkurmay Başkanı Dan Halutz'u evinin önünde protesto ederek "katil" diye bağıranlar arasında yer alan Başbakan Ehud Olmert'in kızı ve diğer göstericiler için suç duyurusunda bulundu.

İsrail'in Gazze'den çekilmesinden önce çekilmeye karşı kampanyayı örgütleyenler arasında yer alan İtamar Ben Gvir adlı eylemci, "Dana Olmert ve solcu arkadaşlarının Genelkurmay Başkanına 'katil' dedikleri için yargılanmalarını" istedi.

İSRAİL BASINI KINADI

İsrail askerlerinin Gazze'deki plaja düzenlendiği saldırıda ailesinin tamamını kaybeden 10 yaşındaki Filistinli Hüda'nın görüntüleri İsrail basınında geniş yankı buldu. İsrail'li Yediot Aharonot gazetesi, olayı "Gazze plajında trajedi" başlığıyla birinci sayfasında verirken, küçük Hüda'nın kana bulanmış bir elbiseye sarılmış, ağlarken göründüğü fotoğrafı da yayımladı. Olayın ardından Hamas'ın Şubat 2005'ten bu yana tek taraflı olarak uyguladığı ateşkese son vermesine atıfta bulunan Maariv gazetesiyse saldırıyı "Gazze Şeridi'ni kucaklayan havan topu" başlığıyla verdi.

OLMERT'E MEKTUP 'SAVAŞI DURDUR'

İsrailli 5 İnsan Hakları sivil örgütü tarafından İsrail Başbakanı Ehud Olmert'e ve Savunma Bakanı Amir Peretz'e birer mektup gönderildi. Gönderilen mektuplarda devam eden acımasız savaşın bir an önce durdurulması gerektiği ve acımasız ölümlerin kökünün kazınması gerektiği vurgulandı. Mektupta, İsrail'in uluslararası hukuk kurallarına riayet etmediğini vurgulayan İnsan hakları grupları, Olmert'e gönderdikleri mektupta, İsrailli diğer bakanlara da seslenerek sivillerin hayatlarını korumalarını istedi ve, illegal yollardan bir devlet kurulamayacağı hatırlatıldı.