BIST 8.908
DOLAR 34,29
EURO 37,03
ALTIN 3.029,35
HABER /  POLİTİKA

Olmert Erdoğanı ikna edemedi

Başbakan Erdoğan ile görüşen Olmert Mescid-i Aksa ile ilgili fotoğraflar gösterdi. Erdoğan ise yeni bir öneride bulundu.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başkent Ankara'da İsrail Başbakanı Ehud Olmert'i ağırladı. İki liderin görüşmesinin ana gündem maddesi, Haremüşşerif'teki hafriyat çalışmaları oldu.
 
Başbakan Erdoğan, Olmert'in kendisine Haremüşşerif'teki inşaatla ilgili fotoğraflar getirdiğini söyledi, ancak fotoğraflardan net birşey anlamasının söz konusu olmadığı için bölgeye Türk teknik heyetinin gideceğini vurguladı.
 
Erdoğan, "Türk teknik heyeti bölgede incelemelerde bulunacak ve hafriyat çalışmalarında Mescid-i Aksa'nın zarar görüp görmediğini tespit edecek" diye konuştu.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert de, İsrail olarak hafriyat konusunda saklayacak birşeylerinin olmadığına dikkat çekti ve "Biz heyet konusunda Türkiye ile işbirliği yapacağız. Orada yapılanlar yüzbinlerce ziyaretçiye verilen hizmeti iyileştirmek amaçlıdır" dedi.
 
Olmert, hafriyat çalışmalarının tamamen camilerin dışında yapılacağını ifade etti ve "Heyetinizi karşılayıp, bölgeyi incelemesine yardımcı olacağız. Haremüşşerif konusunda saklayacak birşeyimiz yok" ifadesini kullandı.