BIST 9.666
DOLAR 34,20
EURO 38,18
ALTIN 2.901,98
HABER /  GÜNCEL

Öleceğini rüyasında görmüş

Maganda kurşununa hedef olarak ölen Şerife Şenel gün önce öleceğini rüyasında görmüş.

Abone ol

Sinop'un Türkeli ilçesinde gittiği düğünde maganda kurşununa hedef olarak ölen Şerife Şenel (22), gözyaşları arasında toprağa verildi. Şenel'in vurulmasından bir gün önce gördüğü rüyasını annesine anlatırken, “Rüyamda beyaz bir elbise giymiştim. Göğsümden kan akıyordu. Bu akşam düğünde bir şey olacak. Ya ben vurulacağım ya da bir başkası. Hakkımızda hayırlısı olsun'' dediği öğrenildi.

Cenazede gözyaşı döken Makbule Şenel, “Rüyan nasıl da çıktı kızım. Ben seni niye gönderdim o düğüne'' diyerek ağıtlar yaktı. Türkeli ilçesi Kayabaşı köyünde geçen pazar günü Varol Güven (25) ile Pınar Altuntaş'ın (23) düğününe giden ticaret lisesi mezunu Şenel, davul- zurna eşliğinde aralarında kadınların da bulunduğu yaklaşık 50 kişinin tabanca ile havaya açtığı ateş sırasında kanlar içerisinde yere yığılarak öldü. Kurşunun, geçen yıl nişanlanan ve önümüzdeki ağustos ayında evlenme hazırlığı yapan Şenel"in sol göğsüne isabet ettiği belirtildi. Nişanlısı gelemedi Şenel için dün köyünde cenaze töreni düzenlendi.

Anne Makbule (33) ile babası Cavit Şenel (49) gözyaşlarını tutamadı. Avusturya"da işçi olarak çalışan ve 2 yıl önce Türkiye"ye gelemediği için aileler arasında nişan yüzükleri ayrı ayrı takılan Mustafa Yılmaz (25), bu seferde vizesi dolmadığı için nişanlısının cenazesine gelemedi. Sürekli gözyaşı döken anne Makbule Şenel, kızının vurulacağını rüyasında gördüğünü anlattı. “Kızım ben sana beyaz gelinlik giydirecektim. Sen neden beyaz kefen giydin'' diyerek gözyaşlarına boğulan ve sinir krizi geçiren anneyi yakınları güçlükle sakinleştirdi.

Burdur"da asker olan ve cenaze için gelen kardeşi Murat Şenel (20) de, “Abla bizi bırakıp nereye gidiyorsun'' diyerek ağladı. Mustafa Yılmaz'ın babası İbrahim Yılmaz (62), “Bir daha benim bulunduğum düğünde ateş edilirse ilk ben gidip jandarmaya şikayet edeceğim. Benim ciğerim yandı, başkasının yanmasın. Düğün sabahı "Gitme kızım. Buralarda silah atılır, başına bir şey gelir" diye uyarmıştım. Ama o arkadaşlarını görmek istedi. O rüyayı bilsem düğüne göndermezdim'' dedi. Düğünde yaklaşık 50 kişinin tabanca ile havaya ateş açtığı ve jandarmanın 8 kişiyi gözaltına aldığı ancak Şenel"e kimin ateş ettiğinin saptanamadığı belirtildi.