BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,05
ALTIN 2.833,14
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Olcay Baykal o kaset için neler dedi?

Olcay Baykal, eşi Deniz Baykal'ın görüntüleri konusunda ilk kez konuştu. Baykal, eşinin arkasında durdu!..

Abone ol

Deniz Baykal’a ait olduğu öne sürülen kaset olayının ardından ardından gözlerin çevrildiği Olcay Baykal, Taraf Gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı’ya konuştu.

Görüntülerin montaj olduğuna inanan Olcay Baykal, Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı’nın “Baykal, 340 bin dolara tekne aldı” haberini de yalanladı. Olcay Baykal, şöyle konuştu:

TEKNE İDDİASI: O adam baştan sona yalan söylüyor. Biz Nurallah Gezgin’i 1974 yılından beri görmedik, ailesini de tanımayız. (Altaylı’nın ’Deniz Bey Meral Gezgin’i çok iyi tanır’ açıklaması için) Yine yalan söylüyor. Ancak Deniz Dışişleri Bakanı iken bu hanım sivil toplum kurumunun başındaydı. O süreçte birkaç kez karşılaşmıştır. Hele Tuluay mı ne, onu hiç tanımayız. Bu kişinin (Fatih Altaylı’yı kastediyor) Deniz’e özel bir hıncı var, niye böyle, anlayabilmiş değilim. Geçmişte de Antalya’da büyük arazilerimiz olduğu yönünde yalan haberler yazdı. İspatlayamadı ve tazminat ödedi. Bu sefer de böyle olacak. Hiç mi utanması yok. Nasıl böyle pervasızca yalan söyler. Deniz Bey size de açıkladı. Bizlerin hiçbir zaman 340 bin dolar paramız olmadı.

BANKA HESABI: (Altaylı ’Baykal’ın banka hesaplarında ne paraları var hepsini biliyoruz’ sözü için) Çıkarsın o banka hesaplarını, borsa bilgilerini, Artık teknoloji ilerledi. Her şeyimizi araştırabilirler. Bulsunlar getirsinler. Yalan bunlar. Bakın sonra artık telefon dökümleri, bilgisayar dökümleri de çıkartılabiliyor. Sizin aracılığınızla rica ediyorum lütfen hepsi çıkartılsın. Deniz bir kez bile bu hiç tanımadığınız insanlarla görüşmüş mü? Temas kurmuş mu? Bir görüşmeye konuşmaya rastlayamazlar. Bütün bunlara çok üzülüyorum.

KASET OLAYI: Teknoloji ürünü montaj bir kaset, gerçekmiş gibi kişiler tespit edilmiş gibi sunuldu. Oysa rapor da oradaki kimlikler tespit olunamıyor diyor. Ben siyasi konularda hiç konuşmam, bir yorum yapmam ama aile onurumuza saldıran yalan haberler hepimizi çok üzüyor. Bir anda bombardıman gibi yalan haberler çoğaldı. Hem de bize yakın olduğunu söyleyenler yapıyor bunu. Bin anda döndüler. Ben de çok üzülüyorum bu duruma.

Böyle yalan şeylere, tertip şeylere açıklama yapmak bile zül geliyor bize. İşte rapor, gerçekleri söylüyor. Bunları maksatlı olarak yapıyorlar. Çok ayıp bunlar...