BIST 9.900
DOLAR 34,11
EURO 38,13
ALTIN 2.878,94
HABER /  POLİTİKA

Olay deftere operasyon!

Erdoğan'ın Atatürk’ün evinde sayfasını yırttığı deftere konsolosluk görevlileri müdahale etti.

Abone ol

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın Atatürk’ün doğduğu evdeki ziyaretçi defterindeki bir yazıyı defterden çıkarmasından sonra konsolosluk görevlileri bugün defteri müzeden kaldırdı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Selanik’te dün Atatürk’ün doğduğu ve sonradan müze haline getirilen evde bulunan ziyaretçi defterine Mehmet Fethi Dördüncü’nün yazdığı yazıya binirlenmesinin yankıları sürüyor. Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Tahsin Burçuoğlu, Başbakan Erdoğan’ın ardından Selanik’ten ayrılmadı. Atina’ya dönmek yerine Selanik’te kalan Büyükelçi Burcuoğlu başkonsolosluk yetkilileri ile sürükle toplantı yapıyor. Selanik’teki defter krizinin ardından gelişmeleri başkonsolosluktaki diplomatlarla değerlendiren Büyükelçi Burçuoğlu’nun personeli ziyarete gelenler konusunda daha dikkatli olmaları yönünde direktif verdiği bildirildi.

DEFTER KALDIRILDI, ZİYARETÇİLERE ÖZEL REFAKATÇİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın partisi AKP’ye yönelik ağır eleştirilen bulunan Mehmet Fethi Dördüncü’nün yazdığı yazıyı ziyaretçi defterinden koparmasının ardından bu gün başkonsolosluk görevlileri defteri kaldırdı.
Selanik Başkonsolosluğu’nun bahçesinde bulunan 3 katlı pembe boyalı evin üçüncü katında Atatürk’ün doğduğu odayı ziyaret edenler boş masa ile karşılaşıyor. Masanın üzerinde defteri yazmak için konulan kalemi kaldırmayı unutan görevliler, defterin neden kaldırıldığı konusunda bilgi vermekten kaçındı. Konsolosluk tarafından müze evi ziyarete gelenler için özel bir refakatçi de görevlendirildi.

DÜN NE OLMUŞTU?
Güneydoğu Avrupa Liderler Zirvesi için Selanik’te bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kentten ayrılmadan önce müze haline dönüştürülen Atatürk’ün doğduğu evi ziyaret etmişti. Başbakan Erdoğan ziyaretinin anısına evin üçüncü katında bulunan anı defterinin yapraklarını incelerken partisine yönelik ağır eleştiriler bulunan bir yazıyı görünce sinirlenmişti. Gazetecilerin gözleri önünde, bilgisayarda yazılan ve ’Atam’ diye başlayan AKP’nin Atatürk’e şikayet edildiği yazıyı yapıştırılan sayfadan koparmak istemişti. Gazetecilerin odadan çıkarılmasından sonra Başbakan Erdoğan yazıyı defterden kopararak yanına almıştı.