BIST 10.487
DOLAR 32,85
EURO 35,13
ALTIN 2.429,85
HABER /  SPOR

Olay adam ilk kez konuştu

"Hakeme saldırdığı gerekçesiyle" 20 maçlık rekor bir cezaya çarptırılan Bülent Ataman ilk kez konuştu.

Abone ol

Vestel Manisaspor-Sakaryaspor maçında yaşanan olaylar nedeniyle 20 maç ceza alan Bülent Ataman, yaptığının bir hata olduğunu ve asla savunulacak bir tarafı olmadığını belirterek, “Ancak ben adam öldürmedim, hırsızlık yapmadım. 20 maç gibi bir cezayı hak edecek hiçbir şey yapmadım. Bize kısaca ‘sen futbolu bırak’ dediler.

Biz de Cüneyt Çakır ile jübilemizi yaptık. Bu kafayla bundan sonra futbol oynayabileceğimi düşünmüyorum. Ancak orada üç büyük takımdan biri olsa acaba durum bu hale gelir miydi? Ben hakeme hiç bir fiili tacizde bulunmadım. Bunu görüntülerle kanıtlayabilirim'' dedi.

BİR SUÇ İŞLEDİK CEZASINI ÇEKECEĞİZ

Ataman, olayların bundan sonraki yaşantısını hem maddi hem de manevi anlamda olumsuz etkileyeceğini belirterek, “Bir suç işledik, bunun cezasını çekeceğiz. Allah’a şükür aç değiliz, açıkta değiliz. Kalkıp ta ağlayacak değiliz. Bizimde bir gururumuz bir onurumuz var. Ama maddi olarak tabi baktığında bayağı bir zarara uğradım. Ben bundan sonra 5-6 yıl daha futbol oynarım. Ama oynasamda bu olay beni çok fazla bir etkilecek gibi. Aslında ben futbolu bırakmayı düşünüyorum. Tahkime filan başvurmayı düşünmüyorum. Avukatlarım yaparsalar yapacaklar birşeyler. Ama düşünüyorum, düşünüyorum bana neden 20 maç verdiler anlamıyorum. Ben adam mı öldürdüm?. Cambaz gibi oynuyoruz ipte. Nereye sürerseler oraya. Ben kimseye vurmadım, kimsenin kokartını da yırtmadım. Kazağında filan bir parçalanma yok. Ama ben duyuyorum ki Federasyon’a Sayın Haluk Ulusoy’a giden kazak parçalanmış gibi şeyler. Bu kazak kargoda mı parçalandı?. Görüntülerde var. Ben soyunma odasına gidip hakeme tekrar saldırmadım. Ama onu da derler, ‘Bülent soyunma odasına gitti hakeme saldırdı’ diye. Burası Türkiye. Çünkü kimse Bülent’ e sahip çıkmıyor arkasında durmuyor. Bülent’e 20 maç da verseler 40 maç da verseler kimsenin birşey diyeceği yok. Sonuçta bu cezayı bana veren insanlarında bir art niyeti olduğunu sanmıyorum. Ama görüntüleri gerçekten izleyip verdiyseler bana 20 maç vermemeleri lazımdı. Çünkü ben 20 maçı hak edecek birşey yapmadım. Geçen sene bir futbolcu hakeme yumruk attı, 10 maç aldı, ben vurmadım 20 maç aldım'' diye konuştu.