BIST 9.976
DOLAR 34,03
EURO 38,04
ALTIN 2.831,02
HABER /  GÜNCEL

Okumak bu ülkede ceza!

Mahkeme çocuk sanıklara, internet kafelerine gitme yasağı ve kitap okuma cezası verdi.

Abone ol

Erzurum 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından darp ve hırsızlık suçlarını işleyen 17 yaşındaki 3 sanıktan birine internet kafelerine gitme yasağı, diğer 2 sanığa da 5 yıl süreyle kitap okuma cezası verildi.

Edinilen bilgiye göre, 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nce Erzurum'da 2006 yılı içerisinde hırsızlık ve darp suçlarından yakalanan, 18 yaşından küçük olan M.E.A.'ya 5 yıl süreyle internet kafelere gitmekten yasaklanması yönünde ceza verilirken, darp suçundan yakalanan A.K. ve İ.K. isimli sanıklar da 5 yıl süreyle 2 ayda bir doğu ya da batı klasiklerinden bir roman okuma cezası verildi. Sanıklar A.K. ve İ.K'nın romanları okuduktan sonra 10 sayfalık özetinin Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü aracılığıyla mahkemeye gönderilmesi kararlaştırıldı.

5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu'nun 23. maddesi uyarınca uygulanan hükmün, sanıkların daha önceden kasıtlı bir suçtan mahkum olmaması ve yeniden suç işlemeyeceği hususunda kanaat gelmiş olması, kişilik özellikleri ve duruşmada tutum ve halleri sebebiyle bir cezaya gerek görülmemesi üzerine verildiği bildirildi.