BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Okulların risk haritası çıkarıldı

Konya Milli Eğitim Müdürlüğü, şiddete karşı okulların risk haritasını çıkardı.

Abone ol

Konya Milli Eğitim Müdürlüğü, okulda şiddetin önlenmesi kapsamında başlattığı çalışmalarda kent merkezindeki 50 okulu içine alan bir 'risk haritası' çıkardı. Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda okullarda artan şiddetin önüne geçilmesi için yoğun bir çalışma programı başlattıklarını söyledi. Öncelikle şiddetin görüldüğü bölgelerin yer aldığı bir risk haritası çıkardıklarını vurgulayan Şahin, ''Risk haritasını çıkardıktan sonra 5 yıllık ''Şiddete Karşı Eylem Planı hazırladık'' dedi.

Bu eylem planına göre okullarda öğrencilerin karıştığı şiddetin caydırılarak önlenmesinin hedeflendiğini ifade eden Şahin, şunları kaydetti: ''Bizim amacımız şiddet ortaya çıktıktan sonra öğrenciler ya da okul yöneticilerine yönelik bir yaptırıma gitmek değil. Biz, şiddet meydana gelmeden önlemeyi istiyoruz. Bunun için caydırıcı özelliği bilinen kamera sistemine geçeceğiz. Bunun için ilk olarak kent merkezinde belirlenen 50 riskli okulda tam anlamıyla güvenlik kamerası sistemi oturtulacak. Daha sonra bütün eğitim kurumlarında bu uygulamaya geçilecek. Kamera, öğrencilerin özgürlüklerini kısıtlama amacında ve ölçüsünde olmayacak. Burada amaç, 'okul önünde yaptığınızı izliyoruz' şeklinde uyarıda bulunmak.''

Şahin, bunun yanı sıra okullarda özel güvenlik görevlisi bulundurmayla ilgili çalışma yapıldığını belirterek, ''Burada da amaç caydırmak. Bazı okullarda ücreti okul aile birlikleri tarafından karşılanan özel güvenlik ekipleri görev yapıyor. Biz yine 50 riskli okuldan başlayarak eğitim kurumlarında döner sermayeden ve okul aile birliklerinden alınacak desteklerle özel güvenlik bulundurmayı hedefliyoruz'' dedi. Şahin, kamera ve özel güvenlikle, öğrencileri caydırma yöntemiyle şiddetten uzak tutmaya çalışırken, diğer yandan rehber öğretmenlerin ailelerle bire bir görüşerek eğitim vereceğini dile getirdi. Şahin, öğrencilere yönelik şiddetin yol açtığı sorunlarla ilgili gösteriler ve yarışmalar düzenleneceğini de vurgulayarak, ''Düşündüren karikatür yarışmaları, tiyatro gösterileriyle şiddetin bir öğrenciye vereceği zararları anlatma yoluna gideceğiz. Çocukların okul yolunda karşılaştığı esnaf bile eğitim çalışmalarımız içinde yer alıyor. Sonuçta hedefimiz 5 yıllık eylem planıyla okullarımızda şiddeti tamamen ortadan kaldırmak'' diye konuştu.