BIST 9.758
DOLAR 34,07
EURO 37,91
ALTIN 2.815,78
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Okullara deprem güçlendirme çalışması

Amasya'da dört okulda deprem güçlendirme ve onarım çalışması başlatıldığı bildirildi.

Abone ol

Amasya Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Amasya il merkezindeki Zübeyde Hanım Üçler İlköğretim Okulu ile Oniki Haziran Lisesi'nin yanı sıra Taşova Lisesi ve Göynücek Atatürk İlköğretim Okulu'nda deprem güçlendirme ve onarım çalışması başlatıldığını belirtti.

Deprem güçlendirme çalışmalarının 2000 yılından önce inşa edilen binalarda uygulandığını belirten Akkurt, “İl genelindeki okullarda yapılan tetkiklerde depreme karşı güçlendirilmesi gereken binaları tespit etmiştik. Geçen yıl Atatürk Lisesi, Amasya İmam Hatip Lisesi, Merzifon İmam Hatip Lisesi ve Amasya Lokman Hekim İşitme Engelliler İlköğretim Okulu'nda deprem güçlendirme çalışmaları uyguladık. Bu yıl ise Amasya merkez Zübeyde Hanım Üçler İlköğretim Okulu, Oniki Haziran Lisesi, Taşova Lisesi ve Göynücek Atatürk İlköğretim Okulu'nda deprem güçlendirme ve onarım çalışması başlattık. 2010-2011 eğitim-öğretim yılı açılışına kadar tamamlanması hedeflenen inşaat çalışmalarında söz konusu okullardan Zübeyde Hanım Üçler İlköğretim Okulu ile Oniki Haziran Lisesi'nin onarım ve cephe giydirmelerinin yanı sıra doğalgaza dönüşümlerini de gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Amasya Milli Eğitim Şube Müdürü Yasin Küçük ise, okulların deprem güçlendirme ve onarım çalışmalarına 2bin100 lira kaynak harcanacağını kaydetti.