BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Okulda etek boyu kavgası

"Burayı Çankaya mı yapmaya çalışıyorsunuz" dedi, yumruklar konuştu.

Abone ol ADANA'da Gazipaşa İlköğretim Okulu'nda kız öğrencilerin etek boyları konusunda tartışma çıktı. İki öğretmen arasındaki sözlü tartışma, eşi de karışınca yumruklaşma ile bitti.

Rehberlik öğretmeni Emine Erol, disiplin kurul toplantısında kız öğrencilerin etek boylarını gündeme getirdi ve şu sözleri söyledi; "Kız öğrencilerin etek boyları çok kısa. Kız öğrenciler ile erkeklerin okuldaki samimi davranışları onları dejenere ediyor. Derslere konsantre olamıyorlar. Uyarılmaları gerekir."

Bu sözleri duyan Fen bilgisi öğretmeni İbrahim Türkmen ise Erol'un odasına gidip "Böyle şeyler geçmişte kaldı. Artık bilim ve eğitim çağındayız. Burayı da Çankaya yapmaya mı çalışıyorsunuz. Çankaya yapmanıza izin vermeyeceğiz. Öğrencilerin kafalarını böyle konularla karıştırmak doğru değil" dedi.

Bu sözlerin ardından Emine Erol'ün üstüne yürüyen öğretmen, tartaklama girişiminde bulundu. Diğer öğretmenler araya girince olay yatıştı. Ancak Emine Erol, dilekçe verip, Türkmen hakkında idari soruşturma açtırdı.

Bacaklarını kırarım, dilini keserim

Olaydan 3 gün sonra Emine Erol'un odasına giren Türkmen, "Dilekçeni geri almazsan senin bacaklarını kırarım, dilini keserim. Sen okulda benim başka bir kadınla ilişki yaşadığımı da söylemiştin" diye tehdit etti.

Türkmen'in bu tavrı üzerine sinir krizi geçirip bayılan Emine Erol, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilen Emine Erol'a, `reaktip depresyon' teşhisiyle 10 gün rapor verildi.

KAVGA ETTİLER PARMAKLARI KIRILDI

Eşi Emine Erol'un raporunu teslim etmek için erteki gün okula gelen, kendisi de başka bir okulda öğretmenlik yapan Harun Erol, işlemleri tamamlayıp ayrılırken okuldan 200 metre uzakta İbrahim Türkmen'le karşılaşınca aralarında tartışma çıktı.

Okulun dışında meydana gelen tartışma yumruklu kavgaya dönüştü. Yüzüne aldığı yumruk nedeniyle gözü morarıp, sol elinin 2 parmağı kırılan Türkmen, attığı tekmeyle meslektaşının da sağ el parmaklarını kırılmasına neden oldu.

DEMİR ÇUBUKLA DÖVDÜRDÜ

İfade vermek için gittiği Polis Merkezi önünde açıklama yapan İbrahim Türkmen, Harun Erol ile tanımadığı 2 kişinin karanlıkta yolunu kestiğini ve kendisini demir çubuklarla dövdüğünü öne sürdü. Rehber Öğretmen Emine Erol'un öğrenciler üzerinde baskı yaptığını, kendisinin de buna karşı çıktığını belirten Türkmen şunları söyledi:

"Kız öğrencilerin etek boylarının çok kısa olduğunu, kız erkek talebeler arasındaki samimiyetin sınırları aştığını filan söylemiş. Hatta erkek öğretmenleriyle kızların bir araya geldiklerinde 40 santimden fazla yaklaşmamaları gerektiğini söyleyip, disiplin kurulunun bu şekilde uyarıda bulunmasını istemiş. Ben de bunları duyunca fikirlerinin yanlışlığını vurgulamak için odasına gittim. Tartıştık, ama öyle büyük çapta bir konu olmadı. Evine gidince eşine nasıl anlatmışsa, ertesi gün kızımla birlikte eve giderken 3 kişi yolumuzu kesti. Demir çubuklarla kızımın gözleri önünde dövdüler. Kızım `yapmayın' diye bağırırken onlar dinlemedi bile. Olaydan sonra geceleri kızım uykusundan uyanıp, `baba yine saldırdılar' diye ağlıyor."

KARŞILIKLI YUMRUKLAŞTIK
Harun Erol ise, İbrahim Türkmen'i suçlayarak gelişmeleri şöyle anlattı:
"Türkmen eşimin odasını basıp tartaklamaya çalışmış ve tehdit etmiş. Ağza alınmayacak hakaretler nedeniyle eşim sinir krizleri geçirdi. Ambulansla hastaneye kaldırıldı. Rapor alındı. Ben de o raporu teslim etmek için okula gitmiştim. Çıktığımda İbrahim Türkmen, otomobilde kızı olduğu halde beni durdurdu. Konuşmak istediğini söyledi. Konuşurken de el-kol hareketleri yapmaya başladı. Eşimin şikayetini geri almasını istedi. Şikayetinden vaz geçmeyeceğini söyleyince de bana yumruk savurdu. Haliyle ben de kendimi savunmak zorunda kaldım. Karşılıklı birbirimize vurduk. Tekme attı, kolumun kırılmasına neden oldu." (Haber: Fatih Karaçalı/ Hürriyet)