BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  POLİTİKA

Okkır için devreye girdi

Artık çok geç belki ama en azından sorumlular hesabını verecek. Okkır için Meclis Başkanı Toptan devreye girdi.

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER


ANKARA – TBMM Başkanı Köksal Toptan, Okkır için harekete geçti. Gözaltındayken kansere yakalanan ve ölümünden birkaç gün önce tahliye edilen Ergenekon sanığı Kuddusi Okkır’ın ölümüyle ilgili Adalet Bakanlığı soruşturma açtırırken, TBMM Başkanı Toptan da Meclis’in olaya el koymasını sağladı.

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül’le görüşen Başkan Toptan, komisyonun Kuddusi Okkır olayını mercek altına almasını istedi. Toptan, Meclis’in insan hakları konusunda hassas olduğunu,bu amaçla kurulmuş bir komisyonun bulunduğunu belirterek, “Kuddusi Okkır’ın vefatıyla ilgili gereken çalışmaların yapılmaktadır” dedi.

TOPTAN DEVREYE GİRDİ
TBMM İletişim Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Meclis Başkanı Köksal Toptan’ın Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan iş adamı Kuddusi Okkır’ın tahliyesinin ardından hayatını kaybetmesi nedeniyle İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül’le görüştüğü açıkladı. Toptan’ın, sağlık sorunları nedeniyle, tahliyesinin ardından hayatını kaybetmesini büyük üzüntüyle karşıladığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“TBMM Başkanı Toptan, konuyla ilgili incelemelerini baştan beri sürdürdüklerini belirterek bugün Kuddusi Okkır’ın eşi Sabriye Okkır ile görüşme yapacaklarını iletti. TBMM Başkanı Toptan, Meclis’in insan hakları konusunda hassas olduğunu ifade ederek, Kuddusi Okkır’ın vefatıyla ilgili de gereken çalışmaların yapılmakta olduğunu bildirmiştir.”

ÜSKÜL YENİDEN BAKACAK
Öte yandan dün belgeler üzerinde inceleme yaptıktan sonra Okkır’ın ölümüyle ilgili bir ihmal görmediği yolunda açıklama yapan İnsan hakları komisyonu başkanı Zafer Üskül, Okkır’ın eşi ile görüştükten sonra; yeni bir açıklama yapacak ve komisyonu bu konuda daha ayrıntılı bir çalışmaya sevk edecek. Bu konuda bir alt komisyon kurulmasının da düşünüldüğü öğrenildi.