BIST 9.901
DOLAR 35,41
EURO 36,30
ALTIN 3.054,71
HABER /  GÜNCEL

Okkır davasında doktor savunması

Ergenekon'da Kuddisi Okkır'ın ölümüyle ilgili olarak yargılanan 15 doktorun ilk duruşması bugün yapıldı.

Abone ol

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca "Ergenekon" soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmesinin ardından hastanede ölen iş adamı Kuddusi Okkır'ı tutuklu bulunduğu dönemde usulüne uygun muayene etmediği ve muayene sonuçlarını uygun kaydetmediği gerekçesiyle 15 doktor hakkında açılan davanın ilk duruşması sona erdi.

Tekirdağ 3. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşma, sanıkların sayısının fazla olması nedeniyle Ağır Ceza Mahkemesi Salonu'nda yapıldı. Mahkeme heyetince bazı doktorların savunmasının alınmasından sonra verilen 1,5 saatlik aranın ardından duruşmaya devam edildi.

Devlet Hastanesinde görevli psikiyatrist Ö.M.T, savunmasında, 22 yılık hekim olduğunu belirterek, Kuddisi Okkır'ı 18 Nisan 2008'de muayene ettiğini söyledi.

Okkır'ı depresif bir ruh halinde gördüğünü anlatan Ö.M.T, Okkır'a yatırarak tedavi etmeyi önerdiğini, ancak hastanede adli koğuşun yetersiz olmasından dolayı birlikte ayakta tedavinin daha uygun olacağına karar verdiklerini bildirdi.

Ö.M.T, 4 gün sonra Okkır ile yaptıkları görüşmede daha iyi tedavi olacağını düşünerek kendisini Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevk ettiğini belirtti.

Duruşmada, doktorlar E.A, İ.H.T, A.G, H.I, A.T, Ş.T.A, B.U, O.T. de savunmalarını yaptılar.

Kuddisi Okkır'ın eşi Sabriye Okkır da eşinin 20 Haziran 2007'de gözaltına alındığını, 23 Haziran 2007'de tutuklandığını, 4 Temmuz 2007'de ise Tekirdağ Cezaevine getirildiğini kaydetti.

Eşini 2008 yılında, Mart ayının son Perşembe günü açık görüşte 15 kilo zayıflamış halde ve yürürken dengesini kaybettiğini gördüğünü belirten Okkır, kendisine eşinin sağlık durumuyla ilgili hiçbir bilgi verilmediğini iddia etti.

Nisan ayının ikinci haftasında eşiyle yaptığı telefon görüşmesinde ise Kuddisi Okkır'ın 10 dakikada sadece "ben iyiyim" diyebildiğini anlatan Sabriye Okkır, şunları kaydetti: "Eşimin İstanbul'a sevk edildiğini öğrendim ama buruda eşimin izine rastlayamadım. Bir süre sonra 7 Mayıs 2008'de Bayrampaşa Cezaevi Müdürü bizi, eşimin sağlık durumuyla ilgili bilgilendirmek için görüşmeyi kabul etti. Burada eşimi gördüğümde pis bir yer sedyesinde yatıyordu. Saçları ve bıyıkları kazınmış, burnunda ve idrarda sonda vardı. Gözleri tepeye bakıyordu. İletişim kurmam mümkün değildi.

Eşime uzun süre teşhis konulamadığından bu duruma geldi. Eşim buradan Tekirdağ Devlet Hastanesine, oradan da Edirne'deki Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi ve burada Temmuz ayında hayatını kaybetti. Eşim, gözaltına alındı, tutuklandı, iddianamesi bile hazırlanmadan cenazesi geldi. Suçluların cezasını çekmesini istiyorum."

Sabriye Okkır'ın avukatı Devrim Taş da Kuddisi Okkır'ı 50 gün içinde 35 tane doktor görmesine rağmen sonuç olarak bir tanı konulamadığı gibi rahatsızlığında bir ilerleme kaydedilemediğini ileri sürdü.

Sanık doktorların savunmasının alınması ve Sabriye Okkır ile avukatının beyanının ardından sanık avukatları da savunma yaptı. Mahkeme heyeti, sanıklar M.S.T, E.A, Ö.M.T, M.M, H.U, Ş.T.A, O.E. ve Tekirdağ Göğüs Hastanesi doktoru M.M'nin mahkemede sorgularını yapmaları nedeniyle duruşmadan vareste tutulmalarına karar vererek, sanık müdafilerinin delil ve beyanlarını yazılı olarak vermeleri için duruşmayı erteledi.

Olay

"Ergenekon" soruşturması kapsamında tutuklanan iş adamı Kuddusi Okkır, 6 Temmuz 2008'de hayatını kaybetmişti.

Başsavcılık, Sabriye Okkır'ın eşi Kuddusi Okkır'ın ölümünün ardından hastalığının teşhisi konusunda kusurlu oldukları iddiasıyla haklarında şikayette bulunduğu Tekirdağ Devlet Hastanesi doktorları Ş.T.A, E.A, İ.H.T, Ö.M.T, O.E, H.U, M.S.T, T.E, A.T, B.U, A.G, H.I, S.A, O.T. ve Tekirdağ Göğüs Hastanesi doktoru M.M. hakkında "usulüne uygun muayene yapmadığı ve muayene sonuçlarını uygun kaydetmediği" gerekçesiyle 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle Tekirdağ 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açmıştı.