BIST 9.136
DOLAR 34,21
EURO 37,55
ALTIN 2.879,45
HABER /  DÜNYA

Öğretmenler Andımızla derse girdi

Antalya’nın Demre ilçesinde bir grup öğretmen, yakalarına taktıkları Andımızla derse girdi. <br/>Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası(Eğit...

Abone ol

Antalya’nın Demre ilçesinde bir grup öğretmen, yakalarına taktıkları Andımızla derse girdi.
Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası(Eğitim-İş) üyesi bir grup öğretmen Atatürk Haftası nedeniyle sendikalarının aldığı karar doğrultusunda yakalarına taktıkları Andımız ile ders başı yaptı. Gün boyu yakalarındaki “Ant” ile derse gireceklerini ve bu durumun bir hafta devam edeceğini açıklayan Eğitim-İş Antalya Şubesi Başkanı Mehmet Balık, “Andımız, yasaklı bir metin değildir. Sadece okullarda düzenli olarak her sabah okunması kaldırıldı.Şiir olarak okunabilir. Türk çocuklarının yeminidir. Bu yemini etmenin hiçbir sakıncası yoktur” diye konuştu. Bu konuda birilerine Andımız sebebiyle ceza verilecekse önce Eğitim-İş üyesi öğretmenlere ceza verilmesi gerektiğini anlatan Balık, "Bu sebeple yediğimiz ceza bizim şerefimiz olur“ dedi.
Yıllık planlarında belirttikleri Atatürk programına uygun davrandıklarını anlatan Mehmet Balık, Antalya Gazi Anadolu Lisesi’nde öğrencilerin toplu olarak Andımız’ı okumasından sonra gelişen olaylara da değinerek, "Öğrencilerimize de bir olumsuzluğun yaşanması durumunda her türlü hukuksal desteği vermekten geri durmayacağız" şeklinde sözlerini tamamladı.
(İHA)