BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Ögretmene dayak saniye saniye kamerada

Gaziantep'te bir velinin, okula geç gelen çocuğunu diğer öğrencilerle aynı sıraya koymak istemeyen öğretmene saldırı anı, güvenlik kamerasına yansıdı.

Abone ol

Gaziantep'te bir velinin, okula geç gelen çocuğunu diğer öğrencilerle aynı sıraya koymak istemeyen öğretmene saldırı anı, güvenlik kamerasına yansıdı.
 
500 Evler Mahallesi'ndeki Kaşgarlı Mahmut İlköğretim Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Mustafa Yıldız, yaklaşık 3 ay önce bahçe nöbetçisiyken, okula geç gelen öğrencilerin tören düzenini bozmamaları için bahçe kapısında beklemelerini istedi.

Bu sırada kasap olduğu öğrenilen 35 yaşındaki N.Ş., 3'üncü sınıfa giden çocuğunu okula getirdi ve içeri girmeye çalıştı.

Ancak öğretmen Mustafa Yıldız, veliye, çocuğunu diğer bekleyen öğrencilerin yanına bırakıp gitmesi yolunda uyarıda bulundu.

Bu uyarıya sinirlenen N.Ş., öğretmenle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine N.Ş. yumrukladığı öğretmenin yüzünden yaralanmasına, gözlüğünün kırılmasına neden oldu. Olaydan sonra N.Ş. hakkında dava açıldı.

Dava sürerken, dün gece otobüs durağında bekleyen öğretmen Mustafa Yıldız'ı gören veli N.Ş., önce laf attı ardından da yüzüne yumruk attı. Öğretmenin şikayeti üzerine gözaltına alınan N.Ş., sorgusunun ardından mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öğretmen Yıldız'ın ikinci kez saldırıya uğraması üzerine Kaşgarlı Mahmut İlköğretim Okulu önünde toplanan Eğitim Bir- Sen üyesi öğretmenler, saldırıyı kınadı.

Şube Başkanı Mithat Seven, "Öğretmenimiz Mustafa Yıldız, sabah andımız okuma törenine geç kalmış olan öğrencilere tören düzeni bozulmasın diye '1 dakika bekleyin yavrum' diye bekletirken, söz konusu veli 'Sen benim çocuğumu nasıl bekletirsin?' diyerek saldırmıştır. Bu da yetmemiş, aradan zaman geçtikten sonra söz konusu şahıs öğretmenimize adeta pusu kurarak dün gece evinin yakınında yine saldırmış ve öğretmenimizi ciddi şekilde yaralamıştır" dedi.