BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56

"Öğretmen" ile "İmam" köyün kaderini değiştirdi

"Öğretmen" ile "İmam" köyün kaderini değiştirdi

Diyarbakır´ın merkez kayapınar ilçesi'ne bağlı taban köyü özhan canaydın ilköğretim okulu müdürü 32 yaşındaki meral bozokalfa ile köy imamı 27 yaşındaki mehmet nur akdoğan, görev yaptıkları köyün 4 yılda adeta kaderini değiştirdiler. öğretmen ve imam, önce köydeki kızlar başta olmak üzere tüm...

"Öğretmen" ile "İmam" köyün kaderini değiştirdi

Diyarbakır´ın merkez Kayapınar İlçesi'ne bağlı Taban Köyü Özhan Canaydın İlköğretim Okulu Müdürü 32 yaşındaki Meral Bozokalfa ile köy imamı 27 yaşındaki Mehmet Nur Akdoğan, görev yaptıkları köyün 4 yılda adeta kaderini değiştirdiler. Öğretmen ve imam, önce köydeki kızlar başta olmak üzere tüm çacukları ailelerine ikna ederek okullu yaptı. Köy camiinin kulanılmayan asma katına bu yılın başında bir de kütüphane kuran öğretmen ve imam, köyden liseye giden ilk kız öğrenciyi de çıkardılar.

"Öğretmen" ile "İmam" köyün kaderini değiştirdi

Diyarbakır merkeze 45 kilometre mesafede bulunan 650 nüfuslu Taban Köyü'nde Galatasaray Kulübü eski başkanlarından ve bir süre önce vefat eden Özhan Canaydın'ın yaptırdığı ve adını tışayan okulun Müdürü Meral Bozokalfa ile aynı köyde imamlık yapan Mehmet Nur Akdoğan, yaptıkları çalışmalarla bir çok tabuyu yıkıp, köyün kaderini değiştirdi. Köyde 5 yıldır görev yapan Bozokalfa ile 4 yıldır görev yapan Akdoğan, ele ele verip birlikte çocukları okullu yapmak için çaba harcadı. Evleri tek tek dolaşan öğretmen ile imam, aileleri ikna ederek başta kızlar olmak üzere okul çağındaki tüm çocukları okula kazandırdı.

"Öğretmen" ile "İmam" köyün kaderini değiştirdi

Müdürü Bozokalfa ile imam Akdoğan'ın yaptığı çalışmalar sonunda 10 derslikli, 206 öğrencisi bulunan ve aşımalı sistemle öğrencilerin de geldiği okulda kız öğrenci sayısı da 104'e ulaştı. Bozokalfa ile Akdoğan ikilisi okulda başarılı gördükleri Hazal Çakır'ı da ailesini ikna ederek liseye devam etmesini sağladı. Diyarbakır 500 Evler Lisesi öğrencisi olan Çakır, köyden liseye giden ilk kız öğrenci oldu.

"Öğretmen" ile "İmam" köyün kaderini değiştirdi

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olan ve Ankara Ünivresitesi'nde doktora yapan imam ehmet Nur Akdoğan, görev yaptığı köy cami içinde bir kütüphane kurmak istediğini okul müdürü Meral Bozokalfa'ya iletip, yardım istedi. Öğretmen ve imam konuyu Kaymakam Cemal Hüsnü Kansız'a bildirip, yardımda bulunmalarını talep etti. Kaymakamında izin vermesiyle birlikte cami içinde asma kat olan ve kulanılmayan bölüme kütüphane kuruldu. Köydeki çocuklar ve gençler her gün ziyaret ettikleri kütüphaneden faydalanmaya başladı