Öğrencilerin internet kullanım amaçlarını saptamak amacıyla yapılan anket sonuçları korkuttu.
Abone olKocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğünce öğrencilerin internet kullanım amaçlarını saptamak için yapılan çalışmada, yüzde 10'luk bölümün araştırma yapmak için internete girdiği belirlendi.
Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü'nce, 2005-2006 eğitim ve öğretim döneminde lise ve ilköğretim okulunda okuyan 500 öğrenciye yönelik düzenlenen ankette, öğrencilerin yüzde 98'inin interneti tanıdığı ortaya çıktı.
Anket sonuçlarına göre, öğrencilerin yüzde 89'u internete kafelerde giriyor, yüzde 10'u evlerinde, yüzde 1'i ise okuldaki bilgisayarları kullanıyor.
Ancak yüzde 10'luk bölümünün araştırma, yüzde 45'inin sohbet etmek, yüzde 40'ının da çeşitli oyunlar için internete girdiği, kalan yüzde 5'lik bölümün ise sörf için interneti kullandığı saptandı.
Bu öğrencilerin aileleriyle ilgili yöneltilen sorularda da öğrencilerin ailelerinin yüzde 98'nin interneti bilmediği belirlendi. Ankete katılanlar, internet kafelerde sigara içilmesi, yüksek sesle konuşulması, bilgisayarda oyun oynanırken birden fazla makineden gelen seslerin sonucunda oluşan gürültüden duyulan rahatsızlık ve argo konuşmaların öğrencileri en fazla rahatsız eden etkenler olduğunu açıkladılar.
İl Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Gürsoy, internet kullanımının özellikle çocuklar arasında hızla yaygınlaştığını belirterek, ''Güvenliği olmayan bir ağın, çocuklarımızı istenmeyen yönlere itmemesi için, zaman kaybetmeden gerekli yasal düzenlemelerin yapılması gerekmektedir'' dedi.
İnternetin olumsuz etkilerini azaltmak için kamuoyu ve ebeveynlerin bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Gürsoy, şunları kaydetti:
''İnternetin yararlı bir iletişim aracı halinde kullanılması için özellikle eğitim kurumlarında bu konular yeniden gözden geçirilmeli, internet kafelerin sağlıklı mekan olmaları sağlanmalı. Denetim mutlaka yapılmalı. Diğer taraftan, bilinçli kullanıcı olmak, ölçüyü fazla kaçırmamak gerekiyor. İnternette gezinmek çok güzel ancak bağımlısı olmak ise çok zararlı. Bu da internetin faydalı yönlerinin yanında zararlı yan etkilerinin olabildiğini göstermekte. İnterneti doğru
kullanma bilincimiz mutlaka oluşmalı. Aksi takdirde çocuklarımız olumsuz cinsel bilgiler, şiddet davranışları, alkol, sigara, kumar gibi alışkanlıkları edinebilirler.''