BIST 9.390
DOLAR 34,43
EURO 36,29
ALTIN 2.837,00
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Öğrenci affı ortada kaldı

Öğrenci affı konusunda, MEB topu YÖK'e attı. YÖK ise, Meclis ilgileniyor diyor.

Abone ol Öğrenci affı konusunda Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) topu Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) atarken, YÖK de konunun Bakanlık ve TBMM’yi ilgilendirdiğini savunuyor.

Yaklaşık 800 bin kişi tarafından beklenen öğrenci affı, bekletilmeye devam ederken, YÖK ve MEB topu birbirine atıyor. Öğrenci affı nedeniyle kurulan "www.af2007.come eğitim portalı, MEB ve YÖK’e konu ile ilgili başvurularda bulundu. MEB, konunun YÖK tarafından incelenmesi gerektiğini bildirirken, YÖK ise af konusunun kendilerinden bağımsız olduğunu ve öğrencilerin Bakanlık ve TBMM’ye başvurması gerektiğini kaydetti.     

MEB, TALEPLERİ YÖK’E YÖNLERDİRİYOR                                                 
Öğrenci affı isteğini ileten "af2007.com"a; MEB tarafından gönderilen yanıtta, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yükseköğretim öğrencilerinin af taleplerinin araştırıldığı bildirildi. MEB, araştırmanın hala devam ettiğini açıklarken, “Yapılan araştırmalar neticelenmeden affın yapılıp-yapılmayacağı, yapılacaksa kapsamı ve hakkında bir şey söylememiz mümkün değildir. Konu hakkındaki taleplerinizi yazılı olarak veya elektronik posta Bakanlığımız Yükseköğretim Genel Müdürlüğü’ne ve YÖK’e göndermeniz daha etkili olacaktır. Çünkü bu iki kurumun görüşleri son derece önemlidir” ifadesine yer verildi.

YÖK TOPU HÜKÜMETE ATTI                       
YÖK ise, yükseköğretim kurumlarından ilişkisi kesilen öğrencilerin, öğrenimlerine geri dönmeleri için kanuni düzenleme gerektiğini bildirerek, konunu kendileri ile ilişkisi olmadığını kaydetti. YÖK, kanuni düzenleme yetkisinin TBMM’de olduğunu hatırlatarak, topu Bakanlık ve hükümete atıyor.

ÖĞRENCİ AFFI MECLİSTE BEKLİYOR
Öğrenci affı için daha önce TBMM Başkanlığı'na BBP, MHP, CHP ve DTP teklif vermişti. Başbakan Erdoğan da AKP'den özel bir heyetin oluşturulması ve öğrenci affı için çalışmalara başlanmasını istemişti.

Eğitim sisteminin aksaması nedeniyle 1984, 1988, 1991, 1992, 1993, 1995, 2000, 2005 yıllarında çeşitli sebepler ile yükseköğretim kurumlarıyla ilişikleri kesilmiş öğrenciler için af getirilmişti.