BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  GÜNCEL

Oğlu için tefecilerin işkencesine uğradı

Oğlunun düğünü için tefeci çetesinden aldığı borcu ödeyemeyen adam işkenceye maruz kaldı

Abone ol

Tefeci çetesinin, borcunu ödeyemeyen emeklinin ayağının üzerinden otomobille geçtiği öğrenildi.

İzmir'de polisin operasyonuyla çökertilen liderliğini 'Dadaş' lakabıyla tanınan İ.G.'nin yaptığı tefeci çetesinin, akılalmaz işkenceleri, mağdurların ifadeleriyle gün ışığına çıktı. Çetenin, oğlunun düğünü için 2 bin TL borç alan emekli Z.C.'nin borcunu 20 bin TL'ye çıkardıktan sonra ödeyememesi üzerine otomobille ayağının üzerinden geçerek kırıp işkence yaptıkları öğrenildi. Çetenin yine 1000 TL alan kapıcının borcunu ise 36 bin TL'ye çıkardığı belirlendi. Polis adliyeye sevkedilen zanlıların elinden 70 borçlu mağduru kurtardı.

Ekonomik yönden zor durumda olan kişilere yakınlık gösterip ardından da yüksek faizlerle borç para veren şebekenin baskılarına dayanamayan vatandaşların şikayeti üzerine, polis çalışma başlattı. Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaklaşık bir yıl süren araştırmalarının ardından tefeci çetesi deşifre edildi. Zanlılara yönelik incelemesinin tamamlanmasıyla da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, çetenin tekstilci ve pazarcılık yapan 41 yaşındaki lideri 'Dadaş' lakaplı İ.G. ile adamları M.K. (48), K.P. (47), H.K. (39), İ.Ç. (55), C.K. (46), Ş.G. (69), E.K. (48) ve M.G. (60), yakalandı. Ev ve işyerlerindeki aramalarda ise, 448 senet, 17 çek, tefecilikte kullanılan 70 bin TL, 7 tapu, 12 tapu fotokopisi, 17 nüfus cüzdanı, 5 kredi kartı kullandırma evrakları ele geçirildi. Tabancanın da zanlılardan K.P.'nin ölen emekli albay babasına ait olduğu belirlendi.

OĞLU İÇİN ÇETENİN İŞKENCELERİNE MARUZ KALDI 

Gözaltındaki zanlıların verdiği ifadeler ve polisin araştırmalarından, çetenin mağdurlarına karşı yaptıkları işkenceler de gün ışığına çıktı. Zanlıların oğlunun düğün masrafları için kendilerinden 2 bin TL alan emekli Z.C.'nin borcunu, 20 bin TL'ye çıkardıktan sonra ödeyememesi üzerine, geçen Eylül ayında otomobille ayağının üzerinden geçip kırarak işkence yaptıkları saptandı.

Çetenin ayrıca bin TL borç alan kapıcı A.D.'nin borcunu ise, 36 bin TL'ye çıkardıkları ve ödemesi içinde baskı yaptıkları tespit edildi. Borcu ödemeyen kişileri silahla tehdit eden çeteden alınan belgelerden tespit edilen 70 mağdur arasında, uzman çavuş ile polis okulunda görevli teknisyenin bulunduğu öğrenildi.

Polisteki sorguları tamamlanan İ.G. ile 8 adamı işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi.