BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Oğlu çeteye takılan CHP'li istifa etti

Bir süre önce polisin yürüttüğü operasyonda gözaltına alınan CHP'li il başkanı istifa etti.

Abone ol

Oğlu bir süre önce İstanbul'da çete operasyonu kapsamında tutuklanan CHP Sakarya İl Başkanı Vahit Serbes, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Serbest, istifa gerekçesi olarak "işlerinin yoğunluğundan dolayı partisine üst düzey katkı sağlayamamayı" gösterdi.

Basın toplantısı düzenleyen Vahit Serbes, "14 Mart 2010 tarihinde yapılan olağan il kongresinde 2. kez göreve geldim. Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde bugüne kadar Sakarya'da yapılan en coşkulu, en kalabalık kongreden sonra hemen örgüt çalışmalarına başladık. Parti genel merkezimizdeki olağanüstü gelişmelerden ötürü çok önemli bir hal alan Cumhuriyet Halk Partisi kurultayından sonra esen yeni rüzgârla işlerimize kaldığımız yerden devam ettik. 'Halkın iktidarı' parolasıyla köy ve ilçelerle ilgili yaptığımız programları uygulamaya koyulduk. Bu program ve çalışmalara tüm partililerin katılması, Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidara getireceğinden hiç şüphem yoktur" dedi.

"Dönem herkesin üzerine düşenleri fazlasıyla yapması gereken dönemdir" diyen Serbes, "Ben de bu önemli dönemde İl Başkanı olarak işlerimin yoğunluğundan ötürü üst düzey katkı sağlayamadığım düşüncesiyle yönetim kurulum ve genel merkezimden affımı istedim. Birlikte siyaset yaptığım arkadaşlarımla beraber partime bundan sonra da bir üye olarak katkı vermeye devam edeceğim. Görev yaptığım süreçte çalışmalarıma katkı veren partili partisiz tüm Sakaryalılara ve siz değerli medya mensuplarına teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Başkan Serbes, işadamı olan oğlu Serhat Serbes'in bir operasyon kapsamında tutuklanmasının ardından yaşanan sürecin partisine zarar verebileceğini düşündüğünü ifade belirterek, "Bu konunun fazla gündeme taşındığını, gündemden düşmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu partiye ülkemin ve ilimin ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Böyle bir küçük konuyla gündem yapılmasını istemiyorum. Oğlumun olmaması nedeniyle yoğun bir iş temposu beni bekliyor. Ayrıca oğlum geldiği zaman şartlar ne olur bilemem" şeklinde konuştu.

CHP İl Başkanı Vahit Serbes'in oğlu işadamı Serhat Serbes, 16 Mayıs 2010 tarihinde Sakarya Polisi tarafından yapılan çete operasyonu kapsamında İstanbul Akmerkez'de gözaltına alınmıştı. Serbes, 22 kişi ile birlikte çıkarıldığı mahkemede tutuklanmıştı. Halen İstanbul Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan Serbes önünüzdeki günlerde mahkemeye çıkacak.