BIST 9.725
DOLAR 35,20
EURO 36,76
ALTIN 2.973,01
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Öfkeli öğretmene destek geliyor

MEB, ihtiyacı olduğu tespit edilen öğretmenlere öfke kontrolü, çatışma yönetimi, arabuluculuk gibi konularda psikolojik destek sağlayacak

Abone ol

Okullarda öğretmen şiddetine psikolojik destek geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okul güvenliği kapsamında öğretmen ve yöneticilerin öğrencilere 'dayak' ya da sözlü şiddetine karşı psikolojik destek verecek.

Öğretmenlere öfke kontrolü eğitimi verilecek. Ayrıca öğrenciye şiddet gösteren öğretmen ve yöneticiler terfi alamayacak. 19'uncu Milli Eğitim Şurası'nda okul güvenliğine ilişkin alınan kararlar şöyle:

ŞİDDET GÖSTERENE PSİKİYATRİST: İhtiyacı olduğu tespit edilen öğretmenlere öfke kontrolü, çatışma yönetimi, arabuluculuk gibi konularda psikolojik destek sağlanacak. Öğrenciye şiddet uyguladığı tespit edilen öğretmen, yönetici ve denetçilerin terfisi engellenecek.

MEB ÖĞRETMENİN AVUKATI OLACAK: Okul personeli ve öğrencilere yönelik veli şiddeti, yaralama, gasp gibi olaylar yaşanması halinde MEB öğrencilerin ve personelin savunmasını hukuken üstlenecek.

DÜZEN BOZAN ÖĞRENCİ AÇIK LİSEYE: Okul güvenliğini tehdit edici davranışlarda bulunan öğrenciler okuldan atılacak, açık lisede eğitimine devam edecek. Şiddet, gasp, hırsızlık, kamu düzenini bozan olaylara karışan çocukların emniyetteki bilgileri ile uyuşturucu madde, alkol bağımlılığı tedavisi gören çocukların sağlık kurumlarındaki bilgileri okul yönetimleri ile paylaşılacak.

OKULLARA KAMERA: Okula silahlı ya da kesici aletlerle gelinmesini önlemek için okul girişlerine x-ray cihazı kurulacak. Okul içi ve çevresi kameralar takılacak ve sınıf içindeki kameralar ile olası şiddet olayları takip edilebilecek.

"AİHM'NİN DİN DERSİ KARARI İÇİN ÇALIŞILIYOR"

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) zorunlu din dersi kararına ilişkin, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün karar üzerine çalışmasının bulunduğunu, bir savunma metni hazırlandığını belirterek, "Bunlar zaten, İçişleri ve Adalet Bakanlığı üzerinden, hükümet gündemine de alınabiliyor. Müşterek yürüyen bir çalışma" dedi. 19. Milli Eğitim Şurası'na yönelik tartışmaları da değerlendiren Avcı "Karma eğitim, bütün kurumlarda zorunlu bir eğitim türü değil. Bugün de bizim pek çok okulumuzda kız öğrencilerimiz için ayrı okullarımız var zaten. Kız meslek liselerimiz , kız anadolu imam hatip liselerimiz var, kız anadolu liselerimiz var" şeklinde konuştu.