BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

ODTÜ meydan savaşları

Perinçek'in konuşmacı olarak gittiği ODTÜ fena karıştı. Taşlı sopalı olaylar tam üç saat sürdü.

Abone ol

Doğu Perinçek'in konuşmacı olarak katıldığı sempozyumda başlayan taşlı sopalı olaylar üç saat sürdü.

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in ODTÜ'de konuşmacı olarak katıldığı sempozyumda başlayan olaylarda üniversite bir anda karıştı. ODTÜ Tarih Bölümü, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Bilim, Ütopya Kooperatifi tarafından düzenlenen ''Kemalist Devrimin Düşünsel Kaynakları'' sempozyumunda başlayan olaylar, okulu birbirine kattı. ODTÜ Mimarlık Amfisi'nde sempozyum sürerken, bir grup yüksek sesle konuşmaya başladı.

Bunun üzerine grup, sessiz olmaları konusunda uyarıldı. Tartışmanın büyümesi üzerine salondan ayrılan grup, çıkar çıkmaz amfiye saldırıda bulundu. Amfinin camları, taşlar, sopalar ve sandalyelerle kırdı. Burada yeni katılımların ardından grup, "Faşizme karşıomuz omuza", "'ODTÜ faşizme mezar olacak" sloganları attı. Olaylar sırasında taşlı sopalı saldırıda bulunan eylemcilere, jandarma biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

3 saat süren olaylar sırasında, aralarında jandarmanın da bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı. Grup müdahalenin ardından yerleşkenin içerisinde çeşitli yerlere kaçarken, bir süre salonda bekletilen İP Genel Başkanı Perinçek ODTÜ'den çıkartıldı. Perinçek'in makam arabasının camları da atılan taşlar ve sopalarla kırıldı. Jandarma tarafından dağıtılan grup, daha sonra yeniden toplanarak üniversitenin rektörlük binasına da saldırdı.