BIST 9.577
DOLAR 34,01
EURO 37,90
ALTIN 2.824,84
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

ODTÜ Lisesi de edebiyat şöleni

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü çok önemli bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor.

Abone ol

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilerini edebiyatın yaşayan ustaları ile buluşturarak çok önemli bir etkinliğe daha imzasını atacak.

Edebiyatı ve hayatı birbirinden bağımsız olarak algılamayan ve edebiyat eğitimini de bu düşünce doğrultusunda vermeye çalışan ODTÜ GVO Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü “Edebiyat Günü” etkinliğiyle “hayatın rengini belirleyen bireyler” yetiştirmek amacıyla, öğrencilerini “hayatın rengini belirleyenler”le karşılaştırıyor.

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün edebiyatımızın yaşayan ustaları ile öğrencileri buluşturmak, okuma uğraşını zevkli ve istekli kılmak amacıyla düzenledikleri geleneksel “Edebiyat Günü” etkinliğinin altıncısı bu yıl, 4 Haziran 2010 Cuma günü gerçekleştirilecek.

Şimdiye kadar Adnan Binyazar, Ahmet Özer, Ahmet Ümit, Ali Cengizkan, Alpay Kabacalı, Ayşe Kilimci, Ayşe Kulin, Cemil Kavukçu, Cihan Demirci, Feyza Hepçilingirler, İnci Aral, Mahmut Makal, Mustafa Balbay, Nedret Gürcan, Nihal Yeğinobalı, Osman Şahin, Öner Yağcı, Refik Durbaş, Selma Fındıklı, Tarık Günersel, Yeşim Ağaoğlu, Zeynep Aliye ve Zeynep Oral öğrencilerle buluşmuş ve eserleri ile ilgili paylaşımda bulunmuşlardı.

Bu yıl altıncısı düzenlenecek “Edebiyat Günü”ne ise Buket Uzuner, Burhan Günel, Haydar Ergülen, Mario Levi, Nedret Gürcan, Osman Şahin, Roni Margulies, Süheyla Acar ve Yiğit Okur katılacak. Öğrencilerin “yaşayan” edebiyatın temsilcileriyle buluşup onlara sorular soracağı, merak ettiklerinin yanıtlarını bulacağı söyleşi programı üç oturumda yapılacak.

İlk oturumda öğrenciler öncelikli olarak yapıtlarını okudukları yazarların söyleşilerine katılacak; sorularıyla onları ve yapıtlarını daha yakından tanıma fırsatı bulacaklar. İkinci oturumda bir başka yazarı daha yakından tanıma fırsatı elde edecek olan öğrenciler, üçüncü ve son oturumda hayatın rengini belirleyen bu yazarlarla sohbet etme imkanı bulacaklar ve kitaplarını imzalatma şansını yaşacaklar.

6. Edebiyat Günü sayesinde ODTÜ GVO’ya konuk olan yazarlar da yeni ve genç okurlarıyla tanışmanın mutluluğunu ve heyecanını tadacaklar.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretmenlerinin yoğun emekleriyle düzenlenen program sayesinde, ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Lisesi’nde bitmesi istenmeyen bir gün daha yaşanacak.