BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL

ÖDP ulaşım zammını protesto etti

İstanbul'da Metrobüs ulaşım ücretlerine yapılan zam bu kez de ÖDP'liler tarafından protesto edildi.

Abone ol

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyesi yaklaşık 300 kişi toplu taşıma araçlarına yapılan zamları protesto amacıyla Taksim Meydanı'ndan Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasına kadar yürüdü.

3 kilometrelik yol boyunca Ak Parti ve İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Kadir Topbaş aleyhinde sloganlar atan eylemcilerin elindeki“Tabanlara kuvvet” pankartı dikkat çekti.

Toplu taşıma araçlarına yapılan zamları protesto etmek isteyen Özgürlük ve Dayanışma Partisi üyesi ve sempatizanı yaklaşık 300 kişi, saat 14.00'te Taksim Meydanı'nda toplandı. Öğrencisinden emeklisine çok sayıda partilinin katıldığı eylemcilerin arasında, çocukların da bulunduğu görüldü.

Katılımcılar, ellerinde “Ulaşım zamları geri alınsın”, “Tabanlara kuvvet”, “Zamlar geri alınsın”, “Ulaşım haktır satılamaz”, “AKP elini cebimizden çek” ve “Tayyip alana Topbaş bedava bayrak” yazılı pankart ve dövizlerle saat 14.30'da Taksim Meydanı'ndan yürüyüşe geçti. Göstericiler, Taksim Meydanı-İstiklal Caddesi-Tünel-Şişhane-Unkapanı Köprüsü-İstanbul Manifaturacılar Çarşısı Önü güzergahından Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediye binası önüne geldi. Partililer, yol boyunca “Topbaş istifa”, “Topbaş zammını al başına çal” ve “Zam zulüm işkence işte AKP” sloganları attı.

Saat 16.00'da Büyükşehir binası önüne gelen partililer burada basın açıklamasını partililer adına yapan ÖDP İstanbul İl sekreteri Çiçek Çatalkaya, şöyle konuştu.

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi vatandaşın çebinde açtığı deliği sürekli büyütmekten hiç vazgeçmiyor. Şehir içi ulaşımda yapılan yüzde onluk zammın hiçbir gerekçesi yoktur. Kötü yönetilen bir belediyenin bütçesinin açık vermesi normaldir. Bizim belediyeler hem kötü yönetiliyorlar hem de kendi hatalarından kaynaklanan bu açıkları hemen vatandaşın cebinden gidermeye kalkıyorlar. İstanbul'da olan biten de bundan farklı değildir. Çok övündükleri metrobüs hattı için bizlerin paralarından hovardaca harcayarak satın aldıkları aşırı pahalı Phileas otobüsleri yerel yönetimlerdeki bataklığın açık delilleri olarak ikide bir yolda kalıyorlar. Soruyoruz.'Zarar ediyor, o yüzden zam yapıyoruz' ifadesinde zarar ettiği iddia edilen kurum yada ulaşım hattı hangisidir ve neye göre zarar etmektedir. Özgürlük Dayanışma Partisi kentsel hizmetlerden kar edilmesine karşıdır. Vatandaşın işine gitmesine hafta sonu da eşini dostunu ziyaret etmesi, üstünden para kazanılacak faaliyetler değildir. Ama belediye denilen dipsiz kuyuların paraya iştahı bir türlü doymuyor. Açıkçası kimse ses vermezse bu tezgah daha çok böyle gider. O yüzden biz diyoruz ki. Vatandaş bu gayri meşru zamlara katlanmak zorunda değil. Otobüse, metroya tramvaya biletsiz de binilir”

Eyleme katılanlar açıklamanın ardından sessiz bir şekilde dağıldı.