BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Öcalanın terzisinden cephanelik çıktı

Adana'da yakalanan ve Öcalan'ın terzisi olduğu belirlenen kişiden cephanelik çıktı.

Abone ol

ADANA’da 6 kilo plastik patlayıcı, 4 el bombası ve 12 elektrikli fünye ile yakalanan yasadışı bölücü terör örgütü bombacısı 27 yaşındaki Halit İnan’ın, eğitim kamplarında bölücü başının özel terziliğini yaptığı ortaya çıktı.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, ‘Xalit’ ve ‘Yusuf’ kod adlarını kullanan Halit İnan’ın, cumartesi günü İstanbul’dan Adana’ya yanında plastik patlayıcı ve ateşleme fünyeleri ile Merkez Otogarı’na geldiğini tespit etti. Otogar içinde araştırma yapan ekipler, yanında 22 yaşındaki yeğeni Enes İnan ile birlikte otobüse binmek için bekleyen Halit İnan’ı yakaladı. Gözaltına alınan zanlının çantasında yapılan aramada, 6 kilogram plastik patlayıcı, 12 adet ateşleme fünyesi, 2’sinin içi boşaltılmış 4 el bombası, örgütün seyahat sırasında harcaması için verdiği 215 YTL ve örgütle bağlantıyı sağlamada kullandığı bir cep telefonu ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü’nde sorgusu yapılan Halit İnan, uzun süre örgütün Irak ve İran’daki kamplarında yer aldığını söyledi. Öcalan’ın özel terziliğini yaptığını belirten İnan, “Bombalı eylemlerde kullanacak adam kalmayınca bana da eğitim aldırdılar. Eğitimden sonra Türkiye’ye giriş yaptım. Eylem için talimat alınca da Adana’ya geldim. Tanımadığım birisi otogarda paketi bana teslim etti. Bir süre sonra da ekipler tarafından yakalandım. Tarsus’ta oturan yeğenim benim yurt dışında eğitim gördüğümü sanıyor. Tatile geldiğimi söylediğim yeğenimi dikkat çekmemek için yanıma aldım. Birlikte geri İstanbul’a gidecektik” dedi.

Zanlının ifadeleri üzerine Terörle Mücadele Şubesi’ne bağlı ekipler, eşkali belirlenen bombacının yakalanması için çalışmalar başlatırken, sorguları tamamlanan zanlılar adliyeye çıkartıldı.