BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33

Öcalan'ın evini türbe yaptılar!

Öcalan'ın evini türbe yaptılar!

Öcalan’ın doğum günü için şanlıurfa’ya 8 bin kişi geldi. doğduğu köye ise 500 kişi girebildi. öcalan’ın evinin önünde halay çeken kalabalık, bahçedeki topraktan alabilmek için de birbiriyle yarıştı

Öcalan'ın evini türbe yaptılar!

Öcalan’ın doğum günü için Şanlıurfa’ya 8 bin kişi geldi. Doğduğu köye ise 500 kişi girebildi. Öcalan’ın evinin önünde halay çeken kalabalık, bahçedeki topraktan alabilmek için de birbiriyle yarıştı

Öcalan'ın evini türbe yaptılar!

KÖYE GİRMEYE İLK KEZ İZİN VERİLDİ

Abdullah Öcalan’ın 61. doğum gününü kutlamak için Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Onbirnisan beldesine gelen 8 bin kişi arasından seçilen 500 kişiye ilk kez Öcalan’ın köyüne giriş için izin verildi.

Öcalan'ın evini türbe yaptılar!

BDP'Lİ VEKİLLER DE ORADAYDI

Aralarında BDP milletvekilleri Emine Ayna, Bengi Yıldız, İbrahim Binici ve Sevahir Bayındır ile Öcalan’ın çağrısı üzerine Kandil ve Mahmur’dan gelen bazı PKK’lıların da bulunduğu kalabalık, geceyi arazide kurulan çadırlarda geçirdi. Kalabalık türküler eşliğinde halaylar çekip ateşler yaktı.

Öcalan'ın evini türbe yaptılar!

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İZİN VERDİ

Her yıl olaylara sahne olan Öcalan’ın doğum gününde bu yıl gerginlik çıkmaması için etkinliği organize eden Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği ile yapılan görüşmelerin ardından, etkinliğe belirli sayıda insanın katılması konusunda anlaşmaya varıldı.
Güvenlik güçlerinin İçişleri Bakanlığı’nın onayını almasının ardından geçmelerine izin verilen 500 kişi dün sabah 14 otobüs ile beldeye 100 kilometre uzaklıktaki Öcalan’ın doğduğu Ömerli köyüne doğru yola çıktı. Jandarma ve polis, köye 20 kilometre uzaklıktaki Karataş Tepe mevkiinde güvenlik önlemi aldı.