BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,84
ALTIN 2.820,96
HABER /  GÜNCEL

Öcalana bir çanta ABD parası

12 yıl PKK'da kaldı. Osman Öcalan'ın şoförlüğünü yaptı. Kaçıp teslim olan şoförün müthiş itirafları;

Abone ol

Kuzey Irak’ta Osman Öcalan’ın şoförlüğünü yapan ve 3 ay önce Habur Sınır Kapısı’nda güvenlik güçlerine teslim olan ’Hacı’ kod adlı İbrahim Polat, şok itiraflarda bulundu. Polat, ABD'li askeri yetkililerin her ay Murat Karayılan ile düzenli olarak görüştüklerini ileri sürdü.

Kuzey Irak’taki Kürt grupların PKK’ya silah ve patlayıcı madde temin ettiğini söyleyen Polat, "ABD’li üst düzey bir komutan helikopter ile Kandil Dağı’na gelerek ortalama ayda bir kez Murat Karayılan ile görüşüyor" dedi.

ÖCALAN'A PARA

Polat'ın itirafları bu kadarla sınırlı değil. Gündeme getirdiği bir diğer iddia ise ABD'nin aynı zamanda para yardımı bulunduğu yönünde.

Osman Öcalan'ın KDP ve KYB'nin adamları tarafından Tahran'a tedavi ettirilmeye götürüldüğünü anlatan Polat, ""Osman Öcalan, PKK’nın paralarını alıp ayrıldıktan sonra Amerika’lı yetkililer gelip kendisiyle görüştü. Yanlarında bir çanta dolusu para getirdiler. Ayrıca aidat olarak Kürdistan Yurtseverler Birliği kendisine 7 bin dolar para veriyor. Kürdistan Demokratik Partisi de üç ayda bir 10 bin dolar yardımda bulunuyor. Kendisine ait 2 fırın, 2 Nissan araba, bir minibüs ve Köysancak kasabasında evi var'' dedi.

İbrahim Polat'ın verdiği bilgiye göre Osman Öcalan PKK ile halen telefon ve internet aracılığıyla görüşüyor.

Çocuğunu kullanıp kandırdılar
"Hacı" kod adlı İbrahim Polat, PKK'ya hasta olan çocuğunun tedavisi için katıldığını söyledi. Abdullah Öcalan'ın kendisine "çocuğunu yurt dışında tedavi ettireceğim" diye söz verdiğini belirten Polat, ancak bu sözün hiç bir zaman tutulmadığını anlattı. Polat, "Ben örgüte katıldığıma çok pişmanım. Ailemle birlikte huzurlu bir yaşam için kaçtım'' dedi. //