BIST 9.914
DOLAR 34,15
EURO 38,06
ALTIN 2.885,77
HABER /  GÜNCEL

Öcalan neden incindi?

Zana, terörün ele başı Öcalan'ı inciten şeyi açıkladı. Öcalan bazı açıklamalar nedeniyle çok incinmiş(!)

Abone ol

Avrupa Parlamentosu İnsan Hakları Alt Komisyonu heyeti, 5-8 Ekim 2005 tarihleri arasındaki Türkiye ziyaretine ilişkin rapor hazırladı. Leyla Zana’nın heyet ile görüşmesinde söyledikleri rapora, “Zana, silahlı militanların şiddetten uzak tutulması konusundaki değişimi sadece PKK/Kongra-Gel liderinin sağlayabileceğini söyledi. Öcalan’ın kendisini Arafat ve Mandela gibi gördüğünü belirten Zana, Avrupa Birliği’nden gelen PKK’nın terörist örgüt olduğuna ilişkin açıklamaların Öcalan’ı incittiğini bildirdi. Zana, Öcalan’ın izolasyonuna son verilmesi durumunda ateşkesi sağlayabileceğine inancını dile getirdi” şeklinde yansıdı.

Raporun Avrupa Parlamentosu’nda ele alındığı oturuma Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış da katıldı. Avrupalı parlamenterler, Türkiye’nin insan hakları alanında çıkardığı yasaları anlatan Elkatmış’ı soruları ile terletti.

Şemdinli iddianamesinde hakkındaki iddialar rağmen Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Büyükanıt’ın neden yargılanmadığını soran Rum parlamentere Elkatmış, “Türkiye demokratik bir ülke; yargının bağımsızlığı var. Yargı olaya el koydu. Sorumlular hakkında dava açıldı” yanıtını verdi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin, vicdani retçiler konusunda Türkiye aleyhine aldığı kararın sorulması üzerine ise Elkatmış, sorunun giderilmesi için hazırlanmakta olan yasa tasarısının yakında meclise geleceğini söyledi.

NTV