BIST 9.577
DOLAR 34,00
EURO 37,88
ALTIN 2.824,81
HABER /  DÜNYA

Obama'dan Ankara ve Erivan'a mesaj

ABD Başkanı Obama, Nükleer Güvenlik Zirvesinde Ankara ve Erivan'a mesaj verdi. İşte Obama'nın açıklaması.

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama, Türkiye ve Ermenistan'a, ''ilişkilerin normalleştirilmesi sürecinin ilerletilmesi'' çağrısında bulundu.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Obama, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile yaptığı ikili görüşmede, Türkiye ile Ermenistan'a ilişkilerin normalleştirilmesi sürecinin ilerletilmesi ve konuyla ilgili protokollerin parlamentolarda onaylanması için her türlü çabanın gösterilmesi çağrısını dile getirdi.

Açıklamada, Obama'nın, ''Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi yolundaki cesur çabaları nedeniyle Sarkisyan'ı övdüğü ve Sarkisyan'ı Ermeni halkının yararı için normalleşme sözünü yerine getirmeye davet ettiği'' kaydedildi.

OBAMA, ZİRVEDE ERDOĞAN'I KARŞILADI

Nükleer Güvenlik Zirvesi toplantısının yapıldığı Washington Convention Center'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı burada ABD Başkanı Obama karşıladı.

Bu arada Başkan Obama, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile de görüştü. Washington Convention Center'da yapılan görüşmenin başında gazetecilerin görüntü almasına izin verildi.