BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

O Türkiye'nin tek kadın müsteşarı!

Türkiye'nin tek kadın müsteşarı Esengül Civelek, Rize'de eğitim öğretim yılı toplantısına katıldı.

Abone ol

Türkiye'nin tek kadın müşteşarı Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Esengül Civelek, kadınlarımızın iş hayatında bulunup saygın bir yer edinmesini her konuda yararlı gördüklerini belirtti.

Civelek, Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen Rize'de eğitim öğretim toplantısında yaptığı konuşmada, kadınların toplumsal yaşamda konumlarını güçlendirecek her türlü projenin destekçisi olduklarını belirtti.

Kadınlara pozitif ayrımcılık

Türkiye'de tek kadın müsteşar olmanın onurunu yaşadığını ifade eden Civelek, ''Ama bu onur beraberinde sorumluluk duygusu taşımayı aşıladı. 5 yıl boyunca Başbakanlık Kadın Statüsü Genel Müdürlüğünde görev yaptım. Bugüne kadar erkeklerle beraber eşit haklara sahip olduk. Ama 12 Eylül'de yapılacak olan referandumla biz kadınlara pozitif bir ayrımcılık daha geliyor'' dedi.

Kadınlar istihdamda yer almalı

Kendisine iş hayatında yer bulan kadınların birçok kazanım elde ettiğini kaydeden Civelek, ''Eğer kadın çalışma hayatında yer alıyor ve istihdama katkı sağlıyorsa bu, ülkesinin gelişmesi adına büyük önem arz ediyor. Ayrıca iş hayatında başarılı olan kadının ailedeki rolü de olumlu gelişmelere vesile olacaktır. Bu nedenle kadınlarımızın iş hayatında bulunup saygın bir yer edinmesini her konuda yararlı görüyoruz'' diye konuştu.