BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,06
ALTIN 2.834,95
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

O profesörden Erdoğan'a ayet yanıtı!

O profesör Başbakan Erdoğan'ın sözlerine bakın nasıl yanıt verdi...

Abone ol

Al-i İmran Suresi'nin bir ayetinin Zincirlikuyu Mezarlığı'nın girişine yazılmasını eleştirmesi nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Profesör olmuş ama ayeti bilmiyor" tepkisiyle karşılaşan CHP'nin milletvekili adayı Prof. Dr. Binnaz Toprak, Başbakan'a yanıt verdi. Prof. Toprak, "Benim sözüm ayete değil mezarlığın girişine asılmasına" dedi.

CHP'nin İstanbul 3. Bölge milletvekili adayı Prof. Dr. Binnaz Toprak, Zincirlikuyu Mezarlığı'nın girişinde yazan Al-i İmran Suresi'nin "Her canlı bir gün ölümü tadacaktır" ayetine ilişkin sözleriyle seçim meydanlarında bu hafta en çok konuşulan kişi oldu. Prof. Toprak, Başbakan Erdoğan'ın çıkışına  Bugün gazetesine verdiği ropörtajda şöyle yanıt verdi:

"Bu konu zamanında kamuoyunda çok tartışılmıştı. Bütün semavi dinlerin kutsal kitaplarında ölümle ve ahiretle ilgili bölümler vardır. Ancak, bu tür ayetler mezarlıkların ya da mezar taşlarının üzerine yazılmaz. Osmanlı 600 yıllık bir İslam Devleti’ydi, ecdadımızın mezar taşlarına baktığınızda bu ayeti göremezsiniz. Öteden beri cenazelerde, mezar taşlarının üzerinde,mevlütlerde 'Ruhuna Fatiha' okunması söylenir. İslam, birtakım Hıristiyan tarikatlarında olduğu gibi korku üzerine bina edilmiş bir din değildir. Bilakis Allah sevgisi başta olmak üzere İslam dini Allah’ın yarattığı bütün varlıkları sevmeyi öğretir.Dolayısıyla benim söylediğim ayetle ilgili değildi, bu ayetin mezarlığın girişine yazılmış olmasıyla ilgiliydi"