BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

O paranın sırrı

Pendik'te gasp çetesinin elinden kurtarılan pilotun yanında taşıdığı paraların sırrı belli oldu

Abone ol

Pendik'te dün polisle giriştikleri silahlı çatışma sonucu 1'i yaralı halde yakalanan 6 kişinin kaçırmak istedikleri Ukraynalı pilotun yanında taşıdığı 366 bin doların, Laleli esnafının bavul ticaretinden alacağı para olduğu belirtildi. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, yaklaşık 1.5 ay önce otomobiline tepe lambası takan A.K, polislerce gözaltına alındı.

Adliyeye sevk edilen bu kişi, tutuklanmasına gerek görülmeyerek serbest bırakıldı. Bu kişiyi izlemeyi sürdüren polis, A.K. ve arkadaşlarının Ukrayna'dan gelecek bir uçağın pilotunu kaçıracakları bilgisine ulaştı. Bunun üzerine dün sabah saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı ve çevresinde yoğun önlemler alan Asayiş Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin operasyon sırasında kaçabilecekleri yolları da belirleyerek gerekli noktaları kontrol altında tuttu.

Polisin önlemlerinin sürdürdüğü sırasında Ukrayna'dan charter uçağıyla bavul ticareti yapmak amacıyla gelen 30 turist ile kaptan pilot Anatolia Goncar, yardımcı pilot ve hostes, Laleli'de kalacakları otele gitmek üzere İstanbul Seyahat'e ait otobüse bindi. Havalimanından hareket eden otobüs, TEM Otoyolu'na çıkmadan önce üzerinde tepe lambası olan siyah renkli bir otomobil tarafından önü kesilerek durduruldu.

Otobüse binen 3 kişi, polis tanıtım kartı çıkartarak Ukraynalı pilot Anatolia Goncar'ı almak istediklerini bildirdiler. Karşı koymaya çalışan Goncar'ı zorla otobüsten indirerek otomobile bindiren bu kişiler, içinde 2 kişi bulunan başka bir otomobilin takibinde hareket etti. Bu sırada kendilerini takip eden polisler de operasyon başlattı. Operasyon sırasında kaçmak isteyen kişiler ile polisler arasında silahlı çatışma çıktı. Kovalamaca sonucu durdurulan otomobil ile kendilerini takip eden otomobildeki 5 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerden A.K, silahlı çatışma sırasında çenesine isabet eden kurşunla yaralanırken, kaçırılmak istenen pilot Goncar sağ olarak kurtarıldı. Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ayakta tedavi gören A.K. ile operasyon sırasında yakalanan ve ''rüşvet'' suçlamasıyla polislikten ihraç edilen S.S, halen Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru S.Ç. ile N.S. ve İ.S. Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Bu kişilerle birlikte 3 adet silah ele geçirildi. Olayla ilgili, M.Y. adlı kişi de akşam saatlerinde yakalanarak aynı şubeye ulaştırıldı.

PARANIN SIRRI

Polis operasyonuyla kurtarılan kaptan pilot Goncar'ın üzerinde 192 bin dolar bulan polis, sonradan yakalanan M.Y'nin pilotun üzerinde daha fazla para bulunduğu yolunda diğer şüphelilere bilgi verdiğini dikkate alarak daha detaylı araştırma yaptı. Yapılan araştırma sırasında, Goncar'ın otobüste bıraktığı kutunun içinde 174 bin dolar daha bulundu. Goncar'ın taşıdığı toplam 366 bin doların, Laleli esnafının bavul ticaretinden alacağı para olduğu anlaşıldı. Ukraynalı turistlerin, bavul ticareti amacıyla Laleli esnafından mal aldığı, yetişmeyen paralarını ise ülkelerine gittikten sonra pilot aracılığıyla esnaflara gönderdiği belirtildi. Poliste ifadelerine başvurulan turistler, sabah saatlerinde otellerine gönderildi. Pilot ve 6 şüphelinin ifadelerinin alınması ise sürüyor.