BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

O kamyon satıldı!

Susurluk Kazası'nın ünlü 20 RC 721 plakalı kamyonu, icra kanalıyla satıldı.

Abone ol

Balıkesir'in Susurluk İlçesi'nde 3 Kasım 1996'da Mercedes marka otomobilin çarpmasıyla polis, siyasetçi, mafya ilişkilerinin su yüzüne çıkmasını sağlayan, Buldanlı Hasan Gökçe'nin kullandığı 20 RC 721 plakalı kamyona, Buldan Vergi Dairesi'ne vergi borcu nedeniyle üç yıl önce el konuldu. Yediemine teslim edilen kamyon, geçen ay 3 bin YTL bedelle İcra Müdürlüğü tarafından satışa çıkarıldı, ancak alıcı çıkmadı.

İkinci satışta 1100 YTL bedelle ihaleye çıkarılan kamyonu almak için iki kişi başvurdu. İhale sonunda kamyonu 1200 YTL bedelle Öğün Hurdacılık'ın sahibi Hikmet Öğün aldı. Sarayköy İcra Müdürlüğü'nde dün yapılan satıştan sonra Öğün, 1972 model, 20 RC 721 plakalı Ford kamyonu işyerinin önüne çektirdi.

REKLAMDA KULLANACAK

Susurluk kamyonunu satın alan hurdacı Hikmet Öğün, kamyonu satmayacağını, reklam amaçlı kullanacağını ve hurdacılık yaptığı işyerinin önünde sergileyeceğini söyledi.

Hikmet Öğün, “Bu kamyon artık bir işe yaramaz. Hurda olarak bile değeri düşük. Parçalayıp, hurda olarak satmak istemiyorum. Türkiye'de birçok şeyi değiştiren kamyonun önemi var. İşyerimin önünde sergileyeceğim” diye konuştu.

ESKİ SAHİBİ ŞİMDİ ÜZÜM TOPLUYOR

Susurluk Skandalı'nı ortaya çıkaran kamyonun sahibi Buldanlı Hasan Gökçe, artık ailesinin geçimini Alaşehir'de bağlardan üzüm üzüm toplayarak sağlıyor.

Buldan'da bile sık görünmeyen ve kendi kabuğuna çekilen Gökçe, bir süre önce gazetecilere, “Bir kaza yaptım, hayatım kaydı. Bu kamyon yüzünden başıma gelmeyen kalmadı. Kamyonum üç yıl önce maliyeye borcum yüzünden icra yoluyla bağlandı. Maliyeye olan 80 bin YTL'lik borcum yüzünden kamyonu satılığa çıkarmıştım. Madem bu kamyon Türkiye'de tarih değiştirdi, o zaman isteyene satarım, diye düşünüyordum. Maliyeye olan 80 bin YTL borcumu ödeyene bu önemli kamyonu verecektim. Ama kimse almadı, borçlarım yüzünden kamyonum bağlandı” diye konuşmuştu. Susurluk Kamyonu'nu bir dönem CHP'liler de satın almak istemişti.

3 Kasım 1996’da meydana gelen kazada 06 AC 600 plakalı Mercedes otomobil, Balıkesir’in Susurluk İlçesi'nde akaryakıt istasyonundan karayoluna çıkan Denizlili Hasan Gökçe’nin kullandığı 20 RC 721 plakalı kamyonla çarpmışmıştı. Kazada Abdullah Çatlı, Emniyet Müdürü Hüseyin Kocadağ ve Gonca Us ölmüş, DYP Şanlıurfa eski milletvekili Sedat Bucak ise yaralanmıştı. Siyasetçi- polis- mafya ilişkilerinde önemli bir dönüm noktası olan kazaya sebebiyet vermekten yargılanan Hasan Gökçe 3 yıl hapis cezasına çarptırılmış, ayrıca Kocadağ'ın eşi Kıymet Kocadağ’a 100 bin YTL tazminat ödemeye mahkum edilmişti.