BIST 10.487
DOLAR 32,85
EURO 35,13
ALTIN 2.427,99
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

O görüşmenin detayları şoke edecek

Kılıçdaroğlu, İklim Bayraktar görüşmesinin ikinci bölümünün yayınlanmasını istedi!

Abone ol
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, taciz iddialarıyla ilgili konuştu, İklim Bayraktar ile yaptığı görüşmenin ikinci bölümünün açıklanmasını istedi. Bayraktar'ın açıklamaması halinde bu bölümde konuşulanları kendisinin açıklayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, medyayı suçladı, halkın AK Parti'ye yakın bu gazetelere inanmamalarını istedi!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Söz Sende programında Balçiçek İlter'e konuştu. Kılıçdaroğlu, ODA TV Muhabiri İklim Bayraktar ile yaptığı görüşmeye ilişkin soruları yanıtladı. Bayraktar'ın kendisiyle yaptığı görüşmeyi kayda aldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, bu görüşmenin açıklanmayan ikinci bölümünün kamuoyuna açıklanmasını istedi. İşte Kılıçdaroğlu'nun sözleri:

"Oda TV Muhabiri olarak geldi. Kendisi uzun süre beklemiş görüşme için.Geldi, görüştüm. Bazı düşüncelerini aktardı. Bunların bir kısmı medyaya yansıdı. Ama ben İklim Hanım'dan bir şey istiyorum. Bana anlattığı bir bölüm var, onu da anlatmasını istiyorum. Ama bunu İklim Hanım'ın açıklamasını isterim. Neden bunu anlatmasını isterim? Şimdi olayları AKP medyası sanki CHP içinde birileri komplo çevirmek istiyormuş gibi bir haber veriyor. İklim Hanım bunu açıklarsa AKP medyası bunu nasıl açıklayacak. Sayın Bayraktar benimle olan konuşmasını teybe aldığını söylüyor. Ben o teybin açıklanmasını isterim. Sanırım asıl şok öbür tarafta yaşanır."

AÇIKLANMASSA BEN AÇIKLAYACAĞIM 
 
Yapılan görüşmenin ikinci bölümünün bilerek açıklanmadığını iddia eden Kılıçdaroğlu, bu görüşmenin ilgili bölümü açıklanmassa kendisinin açıklayacağını söyledi. İşte o sözler:

Konuşmanın içeriği ana başlıklar itibarıyla gazetelerde yer aldı. O konuşmalar bana aktarıldı. Ama bilinçli olarak belli bir bölüm hiç yer almıyor. Onun açıklanmasını isterim. 
Açıklamazsa ben açıklamayacağım. Çünkü benim elimde teyp bandı yok. İklim Hanım teybe aldı, onun açıklamasını isterim. İddia sahibi ben değilim, bilgiyi veren karşı taraf. İklim Hanım, konuşmaları teybe aldığını söylemedi. Ben bunu daha sonra gazetelerden okudum.
 
"DİNLEMELER HUKUK DIŞI"

Bayraktar ve Yalçın arasındaki konuşmanın, dinlenen bir konuşma olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a bu görüşmenin kimler tarafından servis edildiğini sordu. Baykal komplosunu da hatırlatan Kılıçdaroğlu, bu konuda da bugüne kadar kimsenin net bir açıklama yapmadığını savundu:

"Burada birinci nokta şu. Bu ülkede hukuk yok. Sayın Bayraktar ile Soner Yalçın arasındaki konuşma, Baykal'ı suçlamayı içeren konuşma, dinlenen bir konuşma. Bu konuşma hangi gerekçeyle, kimler tarafından medyaya servis edildi? Bu ülkede Başbakan varsa, özel hayata saygılı ise... Servis eden savcı ise, o savcı orada nasıl oturuyor? Sayın Baykal ile ilgili daha önce de komplo yapıldı. Sayın Başbakan MİT'e haber verdim dedi. Bizim elimizin altında İstihbarat yok. Bu olayı aydınlığa çıkaracak olan hükümet değil mi? Bu komplonun yapıcıları kim? 

Fatih Altaylı bugünkü yazısında diyor ki, 'Getirip bunu Ergenekon'a bağlıyorusunuz.' Daha önce bu olayı yayınlayan kim? AKP'ye yakın internet sitesi. Onlara neden bir şey sorulmuyor."

KORUNMAYA İHTİYACIMIZ YOK

Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, "Asker kağıttan kaplanmış" sözleriyle ilgili Süheyl Batum'a yargılama izni vermemesini de şöyle değerlendirdi: "Adalet Bakanı'nın izin vermesini isterdim. Bizim korunmaya ihtiyacımız yok."