BIST 9.550
DOLAR 34,52
EURO 36,12
ALTIN 3.011,72
HABER /  GÜNCEL

Nuriye Gülmen kimdir aslen nereli KHK ihraç listesi

Nuriye Gülmen kimdir, aslen nereli kaç yaşında, açlık grevinden sonra kaç kiloya kadar düştü soruları gündemde. 324 gün sonra açıklık grevine son veren ve ailesine kavuşan akademisyen Nuriye Gülmen kendisine destek olan başta STK'lar, sanatçı ve aydınlar olmak üzere herkese teşekkür etti.

Abone ol

Nuriye Gülmen kimdir, aslen nereli kaç gün açlık grevi yaptı, kaç kiloya kadar düştü soruları merak konusu oldu.324 gün sonra açlık grevini bıraktı. 

Kanun HükmündeKararname ile görevden ihraç edilen ve başvurusu Olağanüstü hal (OHAL) Komisyonu tarafından geri çevrilen Nuriye Gülmen açlık grevini sona erdirdi. Gülmen, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde görev yapıyordu.

NURİYE GÜLMEN KİMDİR ASLEN NERELİ: Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, başlattıkları açlık grevini sona erdirdiklerini duyurdu.

324 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, bir basın toplantısı düzenledi.

Kendilerine destek olan başta STK'lar, sanatçı ve aydınlar olmak üzere herkese teşekkür eden Gülmen ve Özakça, OHAL Komisyonu’nun işe iade taleplerini reddettiklerini söyledi.

Kararı yargıya taşıyacaklarını vurgulayan iki eğitimci, açlık grevlerine bugün itibarıyla son verdiklerini duyurdu.

Kendilerini "daha güçlü hissettiklerini” ifade eden Gülmen, “Bugün itibariyle açlık grevimizi sonlandırıyoruz. Ama direnişimiz devam ediyor. Sağlığımıza kavuştuktan sonra mücadelemiz devam edecek. Bu mücadele biz bitti demeden bitmeyecek. Mücadele etmekten, direnmekten bizi vazgeçiremediler” dedi.

OHAL Komisyonun’un işe iade talebi hakkında olumsuz yanıt verdiği ve açlık grevinin 324. gününde eyleme son veren akademisyen Nuriye Gülmen 1982’de Kütahya doğdu. Üniversiteye dek Kütahya’da okudu. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü’nden mezun oldu.

2006-2009 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Türk Edebiyatı bölümünde yüksek lisans eğitimi aldı. 2012’de Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında Konya Selçuk Üniversitesi’ne yerleşti, aynı yıl Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde görevlendirildi. 2012 Mayıs ayında siyasi suçtan yargılandığı bir davadan 109 gün Sincan Kadın Kapalı Hapishanesi’nde tutuklu kaldı. Daha sonra bu davadan beraat etti.

“Nazım Hikmet’in Ferhad ile Şirin ve Yusuf ile Menofis Oyunlarında Toplumcu Gerçekçilik Bağlamında Yeniden Yazma” başlıklı yüksek lisans tezini 2 Şubat 2015’te tamamladı. Yüksek lisans tez çalışmasını tamamlamış olmasına rağmen azami süre içerisinde yüksek lisans eğitimini tamamlayamadığı gerekçesiyle ilişiği kesildi. Eskişehir İdare Mahkemesi’nde açtığı davayı kazandı ve işine dönmeye hak kazandı.

Eylül 2016’da göreve döndükten bir gün sonra hakkında “FETÖ-PDY (Fetullahçı Terör Örgütü- Paralel Devlet Yapılanması)” iddiasıyla açılan soruşturma gerekçe gösterilerek görevden uzaklaştırıldı. 9 Kasım 2016’da “İşimi istiyorum” pankartı ile Ankara Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları anıtı önünde eyleme başladı. 6 Ocak 2017’de yayınlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında ilan edilen 679 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildi. Gülmen Yüksel Caddesi’nde başladığı eylemi açlık grevine çevirmiş, bu sırada tutuklanarak yargılanmış ‘örgüt üyeliği’ suçlaması ile 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmış, cezası ertelenmişti.

Çevirisini yaptığı Franz Kafka’nın “Milena’ya Mektuplar” ve Herman Hesse ve Thomas Mann’in “Mektuplar” kitapları Timaş Yayınları’ndan çıktı. Gülmen Eğitim Sen (Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası) üyesi.

Özakça ise "Tahirsel bir direniş gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.