Akşehir'de Altın kavuk ödülüne layık görülen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bir itirafta bulundu.
Abone olDışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya'daki gezisinin ardından Akşehir İlçesi'ne geçerek, partisinin il koordinasyon toplantısına İstanbul'da gerçekleşen Nükleer Zirvesi'nde Nasreddin Hoca fıkraları anlattığını itiraf etti.
Anlattığı fıkralarla tarafsız bir şekilde müzakerelerin seyri hakkında yorum yaptığnı ifade eden Davutoğlu, hangi fıkraları anlattığını da söyledi.
Bakan Davutoğlu, İstanbul'da gerçekleşen Nükleer Zirvesi'nde yaşananları bu sözlerle anlattı: "Son olarak İstanbul'da Nükleer Zirve görüşmeleri yapılırken ev sahibi ve arabulucu ülke olarak çok meselede taraf tutuyor görünmemiz çok doğru olmayacağı için, H5+1 ülkeleri ile İran heyetini bir araya getirdik. O toplantıda 'Ben bu gece size hiç bir şey empoze etmeyeceğim. Konumum gereği bunu da yapamam. Ama size sadece bir kaç erdemli Nasreddin Hoca fıkrası anlatacağım' dedim ve 'Sen de haklısın' fıkrasını anlattım. Nasreddin Hoca'nın iki davalının her birine sen de haklısın dedikten sonra 'nasıl olabilir böyle bir çelişkili durum' diyen hanımına da sen de haklısın dediğini aktardım. Yarın burada müzakere edeceksiniz. Müzakereler sürecek. Dışardan bakıldığında sen de haklısın sen de haklısın diyebiliriz. Ama nihai çözümünde bir de tarafların birbirlerini haklı olarak görmesi önemli deyip, daha bir çok Nasreddin Hoca fıkrası anlatıp müzekerinin karşılıklı anlayış çerçevesinde seyretmesi tavsiyesinde bulunmuştum."
ALTIN KAVUK ÖDÜLÜ
Davutoğlu daha sonra Kent Orman Mesire alanında düzenlenen iftar yemeğine geçti. Burada Akşehir Belediyesi tarafından 5-10 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Nasreddin Hoca'yı Anma ve Mizah Günleri kapsamında Bakan Davutoğlu'na, dünya barışının katkılarının dolayı 'Altın kavuk' ödülü verildi.
Kültürümüzün asık suratlı bir kültür olmadığını vurgulayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Başkalarına duyarsız soğuk bir kültür değildir. Herkese duyarlı, her meseleden bir ilahi, irfanın bir nebze kırıntısını anlamaya çalışan bir kültürdür. Bunun da tarih içerisinde süzülerek gelmiş en büyük temsilcisi Nasreddin Hoca'dır" dedi.