BIST 10.682
DOLAR 32,54
EURO 35,14
ALTIN 2.463,23
HABER /  GÜNCEL

NTVde tarikatlar tartışıldı

Can Dündar’ın sunduğu “Neden” adlı programda tarikatlar tartışıldı.

Abone ol

NTV’nin yeni yayın dönemi programlarından Can Dündar’ın sunduğu “Neden” adlı program canlı yayında ekranlara geldi
Programda “Neden tarikatlar devamlı Türkiye’nin gündeminde?” sorusuna yanıt arandı.

Programın ilk bölümününü uzman konuğu Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Şerif Mardin’di. Tarikatların 17. yüzyıldan bu yana yaşadığı dönüşümleri anlatan Mardin güncel politikaya ilşkin değerlendirmelerde de bulundu.

Mardin “Avrupa ile ilişkileri çok daha sıkı hale getirmek lazım. Aksi halde temeli olmayan, saç ayağı belli olmayan bir Ortadoğu politikasının içine girilmesi son derece tehlikeli bir şey insan orada nereye ulaşacağını bilemez” dedi.

İkinci bölümdeyse tarikat olgusuna farklı yaklaşan isimler tartıştı. Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk tarikatların tasavvuf öğretisinin yozlaştırdığını, tarikatların kendi şef ve şeyhlerine verdiği payeleri, Kur’an’ın Hz. Muhammed’e vermediğini söyledi. Yazar Ahmet Taşgetiren ise bütün tarikatların aynı değerlendirmeye tabi tutulamayacağını savundu.

Programın kadın konuklarıysa Atatürkçü Düşünce Derneği Üyesi Profesör Nur Sertel ve Zaman Gazetesi Yazarı Nihal Bengisu Karaca’ydı. İkili zaman zaman hararetli bir şekilde tartışmaya girdi. Programa ayrıca Yeni Asya Gazetesi sahibi Mehmet Kutlular ve Profesör Emre Kongar da katıldı.