BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Nöbetçi yatların turizm hizmeti

Antalya'da hizmet veren yatların büyük bölümü bakıma alınırken, turlar, nöbetçi yatlarla düzenleniyor.

Abone ol Çayağzı Limanı'nda, Demre Yatçılar Kooperatifi'ne bağlı 35 yatla, yaz döneminde Kekova'ya günübirlik 2-3 bin turist taşınıyor. Kışın gelmesiyle bu yatlardan 29'u bakım için karaya çekilirken, 6 nöbetçi yatla turlar devam ediyor.

Karaya çekilen 29 yattan bakımları yapılanlar denize indirildikçe, nöbete kalan yatlar da sırasıyla karada bakıma alınıyor.

Demre'ye kışın turist getiren rehber İsmet Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Demre, Myra ve Kekova'ya turlar düzenlediklerini söyledi.

Kışın yatların çalışmasını ''ayrıcalık'' olarak değerlendiren Sarı, ''Çünkü dünyanın en güzel, en gözde yerlerinden biri olan Kekova'yı turistlere gösterme olanağı buluyoruz. Hatta o kadar beğeniyorlar ki, suyun sıcaklığından da faydalanarak yüzen turistler bile oluyor. Bu mevsimde dağlarda karı görüp, burada yüzmeleri bir zenginlik oluyor. Bu zenginliği onlara gösterebilmek çok güzel'' diye konuştu.

Yatı ile hizmet vermeye devam eden Ahmet Kocabaş da Kekova'nın Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olduğunu kaydetti.

Kocabaş, ''Doğası ve tarihiyle çok güzel bir yer Kekova. Yazın 35 yat ile hizmet veriyoruz. Kışın da gelen turistlerin Kekova'yı görmesi için 6 yatı nöbetçi bıraktık'' dedi.