BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,08
ALTIN 2.842,59
HABER /  GÜNCEL

Niksarda deprem tedirginliği

Niksar'da 'güneş tutulması depremi tetikler' tartışmaları halk arasında tedirginliğe yolaçtı.

Abone ol

Tokat'ın Niksar İlçesi'nde, 'güneş tutulması depremi tetikler' tartışmaları ve iddiaları halk arasında tedirginliğe yol açtı. Deprem iddiaları nedeniyle korku dolu günler yaşamaya başlayan vatandaşların bir çoğu deprem olacağı varsayılan günleri çadırda geçirmeyi düşünürken, okullarında tadil edilmesini istedi.

Fırat Üniversitesi (FÜ) Teknik Eğitim Fakültesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım'ın, "29 Mart 2006'yı takip eden günler içerisinde ve muhtemelen 3-10 Nisan 2006 tarihlerinde Tokat-Amasya arasında bulunan Niksar'dan geçen fay hattı kırılacak. Niksar merkezli büyük bir deprem meydana gelecek" şeklindeki iddiaları bilim dünyasında tartışmalara yol açarken, ortaya çıkan söylenti ve iddialar Niksar halkını huzursuz etti. Niksarlılar, 3-10 Nisan tarihlerini çadırda ve yaylada geçireceklerini söylerken, o tarihte ilçeyi terk ederek başka illere gitmeyi planlayanlar da var. Birçok vatandaş ise bilgisizlikten yakınarak, halka yönelik bir toplantı yapılmasını istedi.

Deprem olacağı iddia edilen tarihler arasında okulların tadil edilmesini isteyen esnaf Mustafa Yüksel, "Bizim isteğimiz okulların tadil edilmesi. Sadece kendi çocuğum için değil tüm çocuklar için söylüyorum. Okullar tatil olursa en azından rahatlama olur. Pakistan'da deprem oldu çocuk nesli silindi sayılır. Bu korkunç bir şey. Niksar yapıları hep sakat. Eski yapılar, evlerimiz, okullar güvenilir değil" dedi.

Niksar İlçesi'nde eğitim gören bir üniversite öğrencisi de, deprem olacağı iddia edilen tarihler arasında sınavlarının olduğunu ifade ederek, "Öğrenciler olarak Niksar'da deprem olacağı iddia edilen tarihlerde burada bulunmayı düşünmüyoruz. Sınav tarihimize denk geliyor. Tatil olursa daha iyi olacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.