BIST 9.021
DOLAR 34,29
EURO 37,50
ALTIN 2.911,85
HABER /  DÜNYA

Nijeryada 61 yeni ceset bulundu

Hristiyanlar ile Müslümanlar arasındaki çatışmalardan sonra 61 yeni ceset daha bulundu.

Abone ol

Nijerya'da geçen hafta yüzlerce kişinin öldüğü Hristiyanlar ile Müslümanlar arasındaki çatışmalardan sonra 61 yeni ceset daha bulundu.

Çatışmaların meydana geldiği ülkenin orta kesimlerindeki Jos kentinin yakınında yer alan Kaduna'nun Müslüman yetkilisi Muhammed Şittu, Jos kentinin 23 km güneyindeki Gero köyünde 51, yakınlarındaki Talçon köyünde de 10 ceset daha bulduklarını belirtti.

Nijerya makamları, Jos kenti ve civarında geçen hafta meydana gelen Hristiyan-Müslüman çatışmalarında 326 kişinin öldüğünü açıklarken, sağlık kuruluşları ve insani kuruluşlar, ölü sayısının son rakamla 500'ü aştığını ve çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğunu bildiriyorlar.

Nijerya'da polis, Jos kentinde geçen hafta çıkan kanlı çatışmalara katıldıkları gerekçesiyle 300'ü aşkın kişiyi de tutuklamıştı.

Çatışmalar, Hristiyan çoğunluğun yaşadığı Jos kentinde cami yapılmasının protesto edilmesiyle 17 Aralık'ta patlak vermiş ve civar bölgelere yayılmıştı. Dört gün süren çatışmalarda evler, kiliseler, camiler ve araçlar ateşe verilmişti.