BIST 9.085
DOLAR 34,28
EURO 37,67
ALTIN 2.922,31
HABER /  GÜNCEL

Nijerya FIFA ile sorunları çözmek istiyor

Nijeryalı yetkililer, hükümetin futbol idaresine müdahalesinden rahatsız olan FIFA ile sorunları çözmek için kuruluşla Zürih'te bir görüşme yapmak istediklerini açıkladı.

Abone ol

FIFA hükümetlerin futbol idaresine müdahalesine karşı çıkıyor

Nijerya'da spor bakanlığı işlevi gören Spor Komisyonu, ülkenin Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ile yaşadığı krizin çözümü için Başkanı Sepp Blatter'la bir görüşme yapmak istediklerini açıkladı.

Nijerya'nın başkenti Abuca'da bir federal mahkeme Nijerya Futbol Federasyonu (NFF) ve Premier Lig'i feshetmişti.

Mahkeme ülkede yalnızca Niyerya Futbol Ligi (NFL) ve Nijerya Futbol Birliği'nin (NFA) faaliyet izni bulunduğuna hükmetmişti.

Nijerya Futbol Birliği 2009 yılında Nijerya Futbol Federasyonu olarak isim değiştirmiş ancak bu değişiklik uygun bir şekilde kayıtlara geçirilmemişti.

Nijerya mahkemeleri bu nedenle NFF'yi ülkenin başta gelen futbol kuruluşu olarak tanımıyor.

Nijerya Futbol Komisyonu sorunları çözmek için FIFA ile bir araya gelmek istiyor.

Spor Komisyonu Sözcüsü Tony Ohaeri, BBC Spor'a yaptığı açıklamada 15 Mart'ta FIFA başkanı ile Zürih'te görüşmek istediğini söyledi.

Abuca'daki mahkemenin kararının ardından NFF, yürütmenin durdurulması başvurusu yapmıştı.

Mahkeme ise yürütmenin durdurulması başvurusunun 19 Nisan'da görülmesine karar verdi.

FIFA Nijerya hükümetinin ülkenin futbol idaresine müdahale etmesine karşı sert yaptırımlar yapılabileceğini gündeme getirmişti.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği Nijerya kulüplerinin takımlarına yasak getirmiş ancak sonra bu yasağı kaldırmıştı.