BIST 10.292
DOLAR 32,71
EURO 35,14
ALTIN 2.440,71
HABER /  SPOR

Nihatın klibini milyonlar izliyor

Nihat'ın UEFA'nın resmi sitesindeki klibini milyonlar izliyor. Nihat, klipte top vuruş tekniği konusunda ders veriyor.

Abone ol A Milli Takımın ve Villarreal'in başarılı oyuncusu Nihat Kahveci'nin, UEFA'nın internet sitesinde futbol ve topa vuruş tekniklerini öğrettiği videosu büyük ilgi çekiyor

2003 yılından bu yana İspanya'da top koşturan Nihat Kahveci, UEFA'nın internet sitesinde yer alan klibinde futbol dersi veriyor. Topa vuruş taktiklerini anlatan Nihat'ın akıcı İspanyolca konuşması da dikkatlerden kaçmıyor.

İşte Nihat klipteki vuruş teknikleri dersi
''Size hareketli topa nasıl vurulacağını öğreteceğim. Bu, şut çekmenin çok önemli bir tipi. Mükemmel bir şutçu olabilmek için bu stili geliştirmeye yönelik sıkı çalışmalısınız. Çünkü bu şut stilini öğrenmek çok zor. Çok kısa bir süre içerisinde düşünmek ve uygun fırsatı sezmek zorundasınız. Mesela ceza sahası içerisindeyseniz harekete geçmek için çok az zamanınız vardır. Bu, neden hızlı hareket etmeniz gerektiğini gösterir. Beyniniz hızlı düşünürse, ayaklarınız da hızlı hareket eder.

Şuttan önce bilmeniz gereken en önemli şeyler, nereyi hedef alacağınız, kalecinin nerede olduğu, savunmanın nerede olduğudur. Bunlar bilmeniz gereken 4 önemli şeyden 3'ü. Burada dengeyi korumanın ve vücudun pozisyonunun ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Şuta dayanmak, öne eğilmek zorundasınız. Eğer vücut arkaya yaslanırsa top auta, uzaklara gider. Başınızı topa doğru öne eğmek zorundasınız. Böyle yaparsanız, top aşağıdan gider. Bu teknikle topun yukarı gitmesi imkansızdır. Ben topa vurmadan önce, aklımda golün gerçekleştiğini kurarım.

Şut çekmenin çok farklı yolları vardır. Eğer ayağınızın içiyle şut çekmenin imkansız olduğu bir andaysanız, ayağınızın dışını kullanabilirsiniz. Kalecenini görüşü defans oyuncusu yüzünden kısıtlıdır. Defans oyuncusunun arkasında hareket ederek kalecilere sürpriz yapabilirsiniz. Herşeyden önce kendinize güveninizin tam olması gerek.''


İşte o klip....