BIST 9.951
DOLAR 34,02
EURO 38,01
ALTIN 2.833,37
HABER /  SPOR

Nihatı öve öve bitiremediler

Nihat'a medyada büyük övgü dizildi. Yıldız oyuncuyu NBA'de yılın oyuncusu seçilen Kobe Bryant'a benzettiler.

Abone ol


İspanyol basını, Villarreal'in yıldız futbolcusu Nihat Kahveci'yi, NBA'de ''sezonun en değerli oyuncusu'' seçilen Los Angeles Lakerslı Kobe Bryant'a benzetti.


Villarreal, La Liga'nın bitimine bir hafta kala, dün evinde Espanyol'u 2-0 yenerken, 90 dakika sahada kalan Nihat, gol atamasa da sergilediği futbolla beğeni topladı.

Marca gazetesi, Villarreal'in gol kralı olan Türk futbolcunun her topa vuruşunun ''Kobe Bryant'ın atışı kadar tehlikeli'' olduğunu yazdı.

AS gazetesi de ''Nihat ve Pires, denizaltıların büyük bayramını ışıklandırıyor'' başlığı altında verdiği haberde, ''her zaman eğlendiriyor'' dediği Türk futbolcunun, ikinci golde Pires'e verdiği pası ''harikulade'' olarak nitelendirdi. Aynı pozisyon El Mundo Deportivo gazetesinde de yer alırken, ''Nihat, maçta ilk defa cömert davranarak, Pires'e olağandışı bir pas verdi'' denildi.


La Liga'yı 2. olarak bitirmeyi garantileyen Villarreal, son maçını pazar günü deplasmanda Deportivo'ya karşı oynayacak.

ERSEN MARTİN'İN TAKIMI ZORDA

La Liga'daki diğer Türk futbolcu Ersen Martin'in takımı Recreativo, deplasmanda Almeria'yı 2-0 yenerek, ligde kalma umudunu devam ettirdi. Ersen, kadroda olmasına karşın oynatılmadı.

Levante ve Murcia'nın 2. lige düştüğü ligde düşecek son takım 42 puanlı Zaragoza, 43 puanlı Osasuna ve Recreativo ya da 44 puanı bulunan Valladolid'ten biri olacak. Son maçını evinde oynayacak Recreativo'nun rakibi Valladolid.