BIST 10.682
DOLAR 32,55
EURO 35,13
ALTIN 2.466,09
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Niğde in giriş ve çıkışları yenileniyor

Kente yeni bir imaj ve çehre kazandırmak için çalışmalarını hızla sürdüren Niğde Belediyesi, şehrin giriş ve çıkış noktalarını estetik hale getiriyor.

Abone ol

Stratejik konumu itibariyle bir geçiş güzergahı üzerinde bulunan Niğde, özellikle çevre illerden gelerek şehir içinden geçen insanlarda daha modern ve bakımlı bir kent imajını oluşturmak için şehir giriş ve çıkışları şık bir hale getiriliyor.

Bu amaçla öncelikle önemli noktalardaki metruk yapıları kaldırarak bakımsız şehir imajını bertaraf etmeye başlayan Niğde Belediyesi, Adana-Kayseri yolu üzerinde bulunan Gümüşler Kavşağında çevre düzenlemesi yapıyor. Kavşağın etrafını çiçeklerle donatan ekipler, orta refüje beyaz taşlarla ‘Niğde’ yazısı yazarak insanların göz zevkine hitap eden bir çalışmaya imza attı. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, gerek şehirleşme anlayışıyla gerekse markalaşma olarak ön plana çıkan bir kent olma arzusuyla var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Şehir içerisinde önemli bir yere sahip olan kavşakların trafik fonksiyonunun yanında şehre kazandırdığı görsellikleri ile de önem taşıdığını, kavşak içerisindeki alanlarda kullanılan bitkilerin şehrimize yakışır güzellikte olması gerektiğini belirten Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Belediye olarak şehrin dört bir yanında çiçeklendirme ve ağaçlandırma çalışmalarımız mevsim şartlarına uygun şekilde devam edecektir” dedi.