BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Nevruzcu başkana kınama!

Türkiye Belediyeler Birliği, Londra Belediye Başkanı'na PKK kınaması gönderdi.

Abone ol

Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticilerinin organize ettiği Nevruz kutlamalarına katılan ve destek veren Londra Belediye Başkanı Ken Livingstane'ye kınama mektubu gönderdi. Durak, mektupta, "Türkiye Belediyeler Birliği olarak bölücü terör örgütüne göstermiş olduğunuz destek ve sempatiden derin üzüntü duymaktayız" dedi.

Durak, Nevruz'un tek bir gruba veya topluma ait bir bayram veya geleneksel gün olarak sunulamayacağının altını çizdiği mektubunda, "Nevruz Orta Asya'dan Anadolu'ya uzanan geniş bir coğrafyada yaşayan milyonlarca insana ait bir bayramdır" ifadelerine yer verdi.

Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Londra Belediye Başkanı Ken Livingstane'ye yazdığı mektupta, şunları kaydetti:

"21 Mart Nevruz kutlamaları nedeniyle sizin de katılımınızla gerçekleştirilen etkinliğin, PKK üst düzey yöneticileri ve sempatizanlarının dahil olduğu bir grup tarafından organize edilmiş olduğunu esefle öğrenmiş bulunuyoruz. Sizin de çok iyi bildiğiniz gibi PKK; Avrupa Birliği, birçok ülke ve uluslararası örgütler tarafından terörist örgütler listesine dahil edilmiştir. Türkiye Belediyeler Birliği adına bu gruplara göstermiş olduğunuz destek ve sempatiden dolayı derin üzüntü duymaktayız.

Öncelikle, Nevruz'un tek bir gruba veya topluma ait bir bayram veya geleneksel gün olarak sunulamayacağını açıklamak isteriz. Bilindiği üzere Nevruz Orta Asya'dan Anadolu'ya uzanan geniş bir coğrafyada yaşayan milyonlarca insana ait bir bayramdır. Türkiye'de de yurdun dört bir yanında resmi olarak kutlanmaktadır. Bunun yanı sıra Orta Asya'da yaşayan tüm Türk toplumları Nevruz'u kutlamakta ve geleneklerini yaşatmaktadır. Çok iyi bilindiği üzere Nevruz, Farsça bir kelime olup 'yeni gün' anlamına gelmektedir ve tarım toplumlarında tabiat ananın canlanışını simgelemektedir.

Bu özel gün, yıllardır büyük bir coşkuyla kutlanır ve milyonlarca insanı ortak bir kültürel miras çerçevesinde birleştirirken, terörist grupların bu özel festivali kendi bölücü emellerine alet etmeleri düşünülemez. Bu fırsattan yararlanarak, kurumlarımızın gelecekte daha iyi bir işbirliği içinde olmasını ümit ediyorum."