BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Nemli hava çıldırtıyor

Adanalıları sıcak değil nem bunaltıyor. Gece nem oranı yüzde 92'ye ulaştığı şehirde, hayak çekilmez oluyor.

Abone ol

Adana'da gece nem oranı gündüz saatlerinde ortalama yüzde 50 düzeyinde olan nem oranı, gece saatlerinde yüzde 90 seviyesini aşmaya başladı.

Dün gündüz saatlerinde 35-36 olan hava sıcaklığı gece 25 dereceye düşerken, yüzde 92 olarak ölçülen artan nem oranının hissedilen sıcaklığı 35 dereceye ulaştırdığı ifade edildi.

Yetkililer, hava sıcaklıkları ve nem oranının önümüzdeki günlerde aynı oranda seyretmesinin beklendiğini bildirdiler.

UZMANLARDAN UYARI

Bu arada uzmanlar, yüksek hava sıcaklığı ve nem nedeniyle 10.00 ile 16.00 saatleri arasında zorunlu olmadıkça dışarıya çıkılmaması uyarısında bulunuyor.

Dışarı çıkması gereken vatandaşların şemsiye veya şapka kullanması, bol su tüketmesi önerisinde bulunan uzmanlar, uzun süre güneşte kalınmaması, sık sık ılık suyla duş yapılması, ultraviyole ışınlarından koruyucu gözlükler takılması ve aynı zamanda yüksek tempolu hareketlerden kaçınılmasını istiyorlar.

Uzmanlar aynı zamanda beslenme konusuna da dikkati çekerek, haşlanmış sebze ve meyve tercih edilip, yağlı gıda ve alkolden uzak durulması tavsiyesinde bulunuyorlar.

ANTALYA'DA HAYVANLARA ÖNLEM

Hava sıcaklığının sabah saatlerinde 36 derece olarak ölçüldüğü Antalya'da turistler ve Antalyalılar, denizde ve havuzda serinlemeye çalışıyor. Hayvanat bahçesindeki hayvanların da sıcaktan rahatsız olmamaları için çeşitli önlemler alındı. Hayvanlara sulu gıdaların verilmesinin yanı sıra serinlemeleri için ek gölgelikler yapıldığını belirten yetkililer, bazı hayvanlar için de su havuzları yapıldığını kaydettiler