FETÖ'nün kumpas davasında adı geçen Tahşiyeciler grubu merak ediliyor. Peki tahşiyeciler grubu kimlerden oluşuyor? FETÖ tahşiyeciler grubunu neden hedef gösterdi? Gelin hep birlikte tahşiyeciler gurubuna bakalım.
Abone olTahşiyeciler Grubu"na kumpas kurdukları iddiasıyla görülen davada bugün sonuç çıktı. Tahşiyeciler grubuna kumpas kurduklarını iddia edilen Hidayet Karaca, Ali Fuat Yılmazer ve Yurt Atayün'ün cezaları belli oldu. Peki nedir bu tahşiyeciler grubu?
15 Temmuz kanlı darbe girişiminde yer alan örgütün baş ismi Fethullah Gülen ve Tahşiyeciler grubu lideri olduğu iddiasıyla hapis cezası alan Mehmet Doğan arasında başörtü kavgası başlamıştı. 2010 yılında açıklama yapan terör örgütü lideri Gülen, başörtünün bir fular olduğunu söylemişti.
2009 YILINDA HEDEF GÖSTERMİŞTİ
O dönem sonra FETÖ tarafından kumpas kurulan Tahşiyeciler grubuna operasyonlar düzenlemişti. Sanıklardan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in halen ABD'de ikamet ettiği, din adamı kisvesi altında bulunmasına rağmen dini konulardan ziyade siyasi, ekonomik ve sosyal konularda da sanki bir otoriteymiş gibi görüş bildirdiği ve bu şekilde örgüt mensuplarını yönlendirdiği vurgulanan mütalaada, sanık Gülen'in 6 Nisan 2009'da Tahşiye grubunu hedef gösteren konuşması akabinde örgüte bağlı basın ve yayın organlarınca kamuoyu algısı oluşturulduktan sonra Tahşiye grubuna yapılan operasyonun emir komuta zinciri şeklinde meydana geldiği anlatıldı.
Mütalaada, sanık Gülen'in asıl amacının 15 Temmuz darbe girişiminde de açıkça anlaşıldığı vurgulayarak, Gülen'in yöneticisi olduğu örgüt ile Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm anayasal kurumlarını ele geçirmek ve gerek finansal gerek siyasal bakımdan büyük bir güç haline gelmek olduğu aktarıldı.
TELEVİZYONDA YAYINLANDI
Fethullah Gülen'in cemaatine ait televizyon kanalının yayınladığı bir dizide "Karanlık Kurul"un icat ettiği Tahşiye Örgütü ismi kamuoyuyla paylaşıldı. Tahşiye Yayınları'nın bir anda Tahşiye Örgütü olarak televizyonda lanse edilmesi ve bir gazetecinin köşe yazısı, emniyetin düğmeye basmasına sebep oldu. Mehmet Doğan, yaklaşık 7 ay boyunca teknik takibe alındı. Teknik takibin ardından yasa dışı El Kaide örgütü mensuplarının deşifresine yönelik 22.01.2010 tarihinde Türkiye genelinde eş zamanlı olarak başlatılan operasyonda, 122 kişi gözaltına alındı. İstanbul, Ankara ve Bursa başta olmak üzere Kırıkkale, Samsun, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Malatya ve Adana illerinde yürütülen operasyonun Adana, Mersin, Diyarbakır ve Elazığ illerinde görülen davaların ilk duruşmalarında tutuklu bulunan tüm sanıklar tahliye edildi. Operasyonda adı geçen kişilerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü 04 Mayıs 2009, İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ise 24 Nisan 2009 tarihinde teknik takibe alındığı öğrenildi.