BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  POLİTİKA

Ne yaptın Muhsin Yazıcıoğlu?

BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu Elif Şafak'ı eleştirirken kantarın topuzunu kaçırdı.

Abone ol

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, yazar Elif Şafak"ın Türklüğe hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada beraat etmesine tepki göstererek, “Kitabında kendi adını soyadını yazmış'' dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu, partisinin Sakarya Teşkilatı"nın düzenlediği toplantıya katılmak için geldiği Adapazarı"nda fındık üreticilerini ziyaret etti. Daha sonra basın toplantısı düzenleyen Yazıcıoğlu, gazetecilerin Elif Şafak"ın beraat etmesiyle ilgili sorusu üzerine, Şafak"ın kitabını eleştirerek şunları söyledi:

“AVRUPA PİÇLERİ KUCAKLAR''
“Zaten kitabın isminden de belli. Kendi adını ve soyadını yazmış olarak görüyorum. Adını ve soyadını kitaba yazmış olan bu hanımefendi Türklüğe ve Türklük değerlerine hakaret etmektedir. Ama ne yazık ki siz uluslararası arenada himaye görmek istiyorsanız Türklüğe, Türk tarihine hakaret edeceksiniz. Türk milletinin değerlerine hakaret edeceksiniz, o zaman her yerde himaye görürsünüz. İşte Orhan Pamuk gibi çocuksanız sizi Nobel ödülüne de aday gösterirler. Eğer piçlerle filan iç içeyseniz ruhunuzda piçlik varsa o zaman sizi Avrupa'da kucaklarlar. Yeter ki Türklüğe hakaret edin. Yeter ki Türklük değerlerine sövün. O zaman bütün Avrupa"yı arkanıza alırsınız. .'' 

Haber: Hakan Turhan
Kaynak: